Primoz Roglic: “Ik zat niet waar ik moest zitten”

woensdag 11 september 2019 om 17:29
Primoz Roglic: “Ik zat niet waar ik moest zitten”

foto: Cor Vos

Primož Roglič gaf na de zeventiende Vuelta-etappe toe een fout te hebben gemaakt. Volgens de Sloveense rodetruidrager zat hij op de verkeerde plaats in het peloton toen de koers in waaiers uiteenbarstte. Gelukkig kon hij daarna op de steun rekenen van zijn ploeg Jumbo-Visma.


“Het was een heel zware dag. Ik heb een fout gemaakt, want ik zat niet waar ik moest zitten”, gaf Roglič ruiterlijk toe na de finish. “Ik had vooraan moeten zijn. Het team heeft me gered met een grote inspanning. Ze gingen voluit vanaf de vroege beginfase en dat bleef zo de rest van de dag. Ons team heeft vanaf het begin een heel grote inspanning geleverd. Aan het eind konden we niet meer, dus moesten ook andere ploegen aan het werk.”

“We staan er nog altijd erg goed voor. Het was een zware dag voor iedereen. We hebben een strijd verloren vandaag, maar niet de oorlog. Ik voelde nooit dat de Vuelta uit handen gegeven was. Andere jongens wilden zo snel mogelijk finishen, dus het was voluit tot aan de aankomstlijn. We gaan het zien in Madrid, maar de dingen zien er nog altijd gunstig uit voor ons. De Vuelta is erg onvoorspelbaar en we kunnen nog altijd een groot gevecht verwachten in de laatste dagen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.