Primoz Roglic: “Inzet van de ploeg gaf me extra motivatie”

zondag 15 september 2019 om 20:44
Primoz Roglic: “Inzet van de ploeg gaf me extra motivatie”

foto: Cor Vos

Voor Primož Roglič zorgde het winnen van de Vuelta a España voor een onbeschrijflijk gevoel. Na drie zware weken met hoogte- en dieptepunten gaven juist alertheid, concentratie en veerkracht de doorslag, zei de Sloveen van Jumbo-Visma.

“Ik ben erg blij en heb hier geen woorden voor”, reageerde Primož Roglič na afloop van de slotrit naar Madrid. “Het geeft een onbeschrijflijk gevoel. Deze overwinning is niet alleen prachtig, maar voor Slovenië tevens de grootste in de wielersport. Het waren drie moeilijke en zware weken met veel hoogte- en dieptepunten. De vele valpartijen en tegenslagen in het bijzonder maakten het mentaal moeilijk. Er waren meerdere belangrijke momenten, omdat er elke dag veel gebeurde.”

“We moesten alert en geconcentreerd rijden. Als ploeg hebben we veerkracht getoond. Ik ben trots op de ploeg en de wijze waarop we hebben gestreden de afgelopen drie weken. Iedereen gaf honderd procent en dat gaf ook mij extra motivatie om voluit te gaan. Ik ben opgelucht dat we dit tot een succesvol einde konden brengen. Nu gaan we ervan genieten en dan wordt de focus verlegd naar de volgende doelen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.