Primoz Roglic is hersteld van maagproblemen: “Sta nog in goede positie”

maandag 27 mei 2019 om 16:08

Primoz Roglic bekende op de rustdag dat hij zondag wat maagproblemen had. De kopman van Jumbo-Visma gaf tegenover WielerFlits een extra toelichting. “Na de korte rit heb ik volgens mij te veel suikers gegeten, dus toen kreeg ik wat maagproblemen. Het gaat steeds beter en beter, dus nu gaat het goed”, vertelt Roglic.

De achterstand van Roglic op roze trui Richard Carapaz in het algemeen klassement groeide zondag naar 47 seconden. Volgens zijn andere concurrent Vincenzo Nibali, hebben ze Carapaz op weg naar Courmayeur te veel voorsprong gegeven. Roglic denkt daar iets anders over. “Hij was verreweg de beste klimmer in deze tweede week. Hij moest ervoor vechten en hij pakte die tijd. In het wielrennen krijg je niet zoveel dingen gratis”, aldus de Sloveen.

“Ik sta nog steeds in een goede positie en ik kijk uit naar het begin van de derde week”, blikt Roglic vooruit. Rogla geeft aan dat hij geen druk voelt nu hij in Italië strijdt tegen thuisfavoriet Nibali. “De etappes komen nu dichter bij Slovenië, dus er zullen ook veel Sloveense fans en vlaggen komen om voor mij te juichen. Ik wil van die momenten genieten.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Bekijk de hele persconferentie

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.