Robert Gesink moet Primoz Roglic aan eindzege helpen in Tirreno-Adriatico
Primož Roglič won onlangs de UAE Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 12 maart 2019 om 14:07

Robert Gesink moet Primoz Roglic aan eindzege helpen in Tirreno-Adriatico

Primož Roglič wordt door Jumbo-Visma naar voren geschoven als kopman voor Tirren-Adriatco. De Sloveen die enkele weken geleden de UAE Tour wist te winnen, krijgt onder meer Robert Gesink met zich mee. “We focussen ons op het algemeen klassement van Primož”, zegt ploegleider Addy Engels.

De eerste etappe van de prestigieuze Italiaanse WorldTour-koers vormt gelijk een gelegenheid voor Jumbo-Visma om Roglic een gunstige uitgangspositie te bezorgen. Ploegleider Addy Engels spreekt op het digitale huis van zijn werkgever klare taal: “Tirreno-Adriatico begint met een ploegentijdrit, dus we moeten er gelijk staan. In de UAE Tour wonnen we de ploegentijdrit. Daar reden we met bijna hetzelfde team, alleen Robert Gesink staat nu aan de start in plaats van Tom Leezer.”

“Ik heb laten zien dat ik korte en steile beklimming aan kan, dus daar hoef ik niet bang voor zijn”, kijkt Roglič vooruit op de wedstrijd. “Het is een lastige koers waarin er veel kan gebeuren, dus het is niet handig om te zeggen dat ik ga winnen, maar we staan met een goede ploeg aan de start. Op de smalle klimmetjes en nauwe wegen zal ik het hele team nodig hebben.  Het zal een hectische wedstrijd worden die tot het einde spannend zal zijn.”

Selectie Jumbo-Visma voor Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-si Primož Roglič
flag-de Tony Martin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Jos van Emden
flag-de Paul Martens
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Koen Bouwman

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.