Primoz Roglic: “Morgen verwacht ik grote verschillen”
foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2019 om 19:06

Primoz Roglic: “Morgen verwacht ik grote verschillen”

Primož Roglič gaat vanaf de derde plaats het slotweekend in van de Giro d’Italia. Op de slotklim testte de Sloveen van Jumbo-Visma meermaals de concurrentie, maar roze trui Richard Carapaz en ook Vincenzo Nibali wilden niet van wijken weten.

“Vandaag was een prima dag. Ik probeerde het nog wel op de slotklim, maar de klim was niet lastig genoeg”, liet Roglič weten na afloop van de negentiende etappe. In het klassement staat de Sloveen op 2:16 van Carapaz en 0:22 van Nibali, die tweede staat.

Morgen wacht de renners nog een zware bergetappe naar Croce d’Aune-Monte Avena met liefst vijf beklimmingen, waaronder de Passo Manghen. “Morgen wordt een cruciale dag met veel klimwerk”, voorspelt de kopman van Jumbo-Visma. “Ik verwacht grote verschillen.”

Tekenen van verbetering
Zijn ploegleider Addy Engels zei dat hij bij Roglič tekenen van verbetering ziet. “Ik zie gelukkig een iets andere Primož”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits. “Ik denk dat hij weer iets heeft kunnen herstellen. Hij voelt zich gewoon beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.