Primoz Roglic: “Nieuwe prikkels voor Tour de France”

Primoz Roglic: “Nieuwe prikkels voor Tour de France”
dinsdag 15 juni 2021 om 10:51
Ride

Geen Criterium du Dauphiné, geen Ronde van Zwitserland, zelfs geen enkele koersdag in de laatste twee maanden richting deze Tour de France. Luik-Bastenaken-Luik is de laatste wedstrijd die Primoz Roglic voor de start van de komende Tour in Brest heeft gereden. Liefst 62 dagen zal de Sloveen buiten competitie zijn. De laatste weken bereidt hij zich met een lange hoogtestage in Tignes voor op de komende Ronde van Frankrijk. Met slechts zeventien koersdagen in 2021 moet hij klaar zijn voor de belangrijkste klus uit zijn loopbaan.

“Het verleden heeft aangetoond dat ik direct na een hoogtestage meteen héél goed ben”, legt Roglic in een grote reportage in de Zomergids van Ride Magazine uit. “Ik heb na zo’n trainingskamp geen wedstrijdhardheid nodig om in topvorm te geraken. Daarbij denk ik dat je in je hoofd ook heel fris bent, wanneer je in de weken voorafgaand aan de Tour geen wedstrijdverplichtingen hebt. Daarbij hebben we ook in een aantal grote rondes geconstateerd dat ik vaak in de derde week iets vermoeid ben. Dat hopen we nu met deze aanpak te voorkomen. Je bent altijd op zoek naar nieuwe prikkels in je voorbereiding. Je wilt je voorbereiding steeds verbeteren.”

Roglic ontkent dat de valpartij in de Dauphiné van 2020, waardoor hij rond zijn heupen en onderrug nog bont en blauw in de Tour van start ging, een belangrijke reden voor deze strategie is. “Nee, ons doel hiermee is niet om valpartijen in voorbereidingswedstrijden uit te sluiten. Mijn doel is om in optimale vorm in de Tour van start te gaan. Alle keuzes worden gemaakt met dit streven in het achterhoofd. Daarbij zijn ook de Olympische Spelen van invloed geweest om het op deze manier aan te pakken. Die vinden immers al een week na de Tour plaats. Ik begrijp dat heel wat mensen in de wielerwereld verbaasd opkijken over deze aanpak. Wij geloven er echter in.”

Bestel nu de RIDE Zomerspecial

In de 212 pagina’s dikke RIDE Zomerspecial lees je alles over de aankomende Tour de France en de Olympische Spelen! Met de buitengewoon complete Tourgids kom je alles te weten over de 21 etappes van La Grande Boucle. Het magazine is hier te bestellen. RIDE is ook verkrijgbaar als vaderdagcadeau met de RIDE Tourbox. Bij een abonnement krijg je tijdelijk een boek over Mathieu v/d Poel cadeau.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair