Primoz Roglic opnieuw de beste: “Ik kon geen risico’s nemen in de bochten”

zondag 19 mei 2019 om 17:36
Primoz Roglic opnieuw de beste: “Ik kon geen risico’s nemen in de bochten”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kroonde zich vandaag voor de tweede keer deze Giro d’Italia tot de koning van de tijdrit. De Sloveen van Jumbo-Visma was in San Marino onder meer Victor Campenaerts en Bauke Mollema de baas. “Ik heb een goede tijdrit vandaag gereden en ik ben blij met mijn overwinning”, spreekt de winnaar na afloop.

Lang zag het er niet naar uit dat Roglič zijn tweede tijdritzege in de Giro d’Italia zou boeken. Na het tweede meetpunt lag de Sloveen namelijk nog 51 seconden achter op Campenaerts. “Campenaerts had droge weersomstandigheden toen hij zijn tijdrit reed, terwijl het bij mij regende. Ik kon daardoor geen risico’s nemen in de bochten. Op de slotklim kon ik uiteindelijk voluit gaan”, zegt Roglič over de indeling van zijn tijdrit.

“Het is altijd fijn om een paar seconden in je voordeel in het klassement”, concludeert hij. “Maar de Giro d’Italia is nog lang. We moeten nog veel bergen over en daar zal ik pas gaan zien met wie ik zal concurreren. Nu zal ik me focussen op de komende dagen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.