Primoz Roglic slaat Sloveens kampioenschap tijdrijden over
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 12:54

Primoz Roglic slaat Sloveens kampioenschap tijdrijden over

Primož Roglič komt vrijdagavond niet in actie tijdens het Sloveens kampioenschap tijdrijden in de hoofdstad Ljubljana. De 29-jarige kopman van Jumbo-Visma neemt rust na een extreem vermoeiende Giro d’Italia (waarin hij derde werd), laat de ploeg aan WielerFlits weten. De Sloveense ronderenner wist het nationaal kampioenschap in 2016 op zijn naam te schrijven.

Voor Roglič breekt er een drukke periode aan. Na het Critérium du Dauphiné (die hij niet betwist) gaat hij met enkele klimmers van de ploeg de bergetappes in Tour de France verkennen. De Sloveen is opgenomen in de voorlopige selectie voor de Franse rittenkoers, al bekijkt de ploegleiding van Jumbo-Visma of hij na de zware Giro wel op tijd hersteld is voor La Grande Boucle. Bovendien verwachten Roglič en zijn vrouw binnen nu en enkele dagen hun eerste kindje.

De renner van Jumbo-Visma staat dus niet op de startlijst voor het Sloveens kampioenschap tijdrijden. Titelverdediger Jan Tratnik (CCC) geldt als voornaamste favoriet, met toptalent Tadej Pogačar (UAE Emirates) en Sloveens wegkampioen Matej Mohorič (Bahrain Merida) als grootste uitdagers. In totaal strijden zes elite-renners om de titel, aangevuld met vijf U23-renners die ook een Sloveense kampioenstrui kunnen verdienen.

Roglič in de nationale kampioenstrui in 2017 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.