Primoz Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma tot en met 2023
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 14:49

Primoz Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma tot en met 2023

Primož Roglič heeft aan alle onzekerheid een einde gemaakt: de Sloveense ronderenner heeft zijn contract bij Jumbo-Visma namelijk verlengd. De 29-jarige Roglič – die op weg lijkt naar de eindzege in de Vuelta a España – tekent bij tot en met 2023, zo laat de Nederlandse ploeg weten.

Tijdens de Ronde van Frankrijk wist De Telegraaf al te melden dat Roglič en Jumbo-Visma een mondeling akkoord hadden bereikt voor een contractverlening van drie seizoenen, maar dat was nog voor het aantrekken van Tom Dumoulin. De laatste tijd waren er dan ook geruchten over een mogelijke overstap naar UAE Emirates.

De Sloveen blijft echter gewoon koersen voor de ploeg van manager Richard Plugge. De klimmer annex tijdrijder tekende aan het einde van 2015 een contract bij de Nederlandse formatie, na enkele seizoenen bij het bescheiden Adria Mobil. Roglič wist vervolgens uit te groeien tot een van de beste ronderenners ter wereld.

Stormachtige ontwikkeling 
In 2016 liet Roglič al zien uitstekend te kunnen tijdrijden, met onder meer een verrassende tijdritzege in de Giro d’Italia. Het jaar daarop won hij de Volta ao Algarve en reed hij korte eindklasseringen in de Rondes- van het Baskenland en Romandië. Vorig seizoen won hij zelfs die laatste rittenkoersen en werd hij vierde in de Tour de France.

Dit jaar maakte Roglič indruk in het voorjaar met zeges in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië. Zo begon hij als absolute topfavoriet aan de Giro d’Italia, maar hij moest na drie weken koers genoegen nemen met de derde plaats. In de Vuelta a España lijkt Roglič wel op weg naar de eindzege, al moet hij nog enkele etappes overleven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.