Primoz Roglic voelde zich sterk in tijdrit: “Benen waren overduidelijk goed”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 16:31

Primoz Roglic voelde zich sterk in tijdrit: “Benen waren overduidelijk goed”

In Parijs-Nice liep het allemaal nog niet naar wens voor Primoz Roglic, maar de Sloveen lijkt in de Ronde van het Baskenland klaar om een gooi te doen naar de eindoverwinning. In de inleidende tijdrit gaf hij alvast een eerste visitekaartje af.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van BORA-hansgrohe wist aan de finish in Irun namelijk een bijzonder sterke eindtijd te realiseren. Zijn grootste concurrenten voor de eindzege – Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard – moesten elf en vijftien seconden prijsgeven. “Dit is geweldig, hè”, reageert hij op kenmerkende wijze in gesprek met Eurosport. “De benen waren overduidelijk goed. Ik voelde me onderweg sterk.”

Roglic maakte dus indruk op de eerste dag van de Ronde van het Baskenland, maar kende niet eens een perfecte tijdrit. De 34-jarige coureur reed vlak voor de finish namelijk verkeerd. “Ik ging in de fout bij de finish, maar kon het gelukkig nog corrigeren. Het was alsnog genoeg voor de snelste tijd.”

“Ik heb de tijdrit waarschijnlijk te vaak verkend, want ik ging daar de hele tijd rechtsaf. Dat deed ik nu ook, maar ik realiseerde me toen dat ik de finish had gemist. Ik ben toen teruggegaan, haha!”, kan Roglic er de humor wel van inzien.

Sportieve revanche
De Sloveen was na afloop goedgemutst, wat ook niet zo gek is na zijn mindere Parijs-Nice. “Het liep toen niet zoals ik wilde. Ik heb na Parijs-Nice hard gewerkt om er hier wel klaar voor te zijn, in een nieuwe wedstrijd, en ben ervoor gegaan. Dit was echter wel de makkelijkste rit van deze week. Er komen nog heel wat bergen aan. De slotdag zal cruciaal worden”, blikt hij vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.