Primoz Roglic voor de ploegentijdrit: “Er zal niet worden geremd”

donderdag 22 augustus 2019 om 19:03
Primoz Roglic voor de ploegentijdrit: “Er zal niet worden geremd”

foto: Cor Vos

Primož Roglič reed op 30 juni zijn laatste wedstrijd met het Sloveens kampioenschap op de weg, maar de ronderenner van Jumbo-Visma zal zaterdag beginnen aan de 74e editie van de Vuelta a España. De ronde begint met een korte ploegentijdrit in en rond Torrevieja. “Er zal niet worden geremd”, zo voorspelt Roglič aan WielerFlits tijdens de Vuelta Topriders Press Conference.

Wereldkampioen Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Miguel Ángel López, Esteban Chaves… Vrijwel alle topfavorieten waren aanwezig in het Espai la Senieta in het plaatsje Teulada. Alleen Richard Carapaz was niet bereikbaar voor commentaar. Vandaag werd bekend dat de Giro-winnaar niet fit genoeg is om te starten in de derde grote ronde van het jaar. De Ecuadoraan heeft nog altijd last van de gevolgen van een valpartij in het criterium van Etten-Leur.

Sterke ploeg
Carapaz schitterde dus door afwezigheid, maar Roglič was wel van de partij. De 29-jarige Sloveen wordt door velen beschouwd als de topfavoriet voor de eindzege, zeker nu Carapaz niet zal starten. “Ik won dit jaar al veel koersen, maar het is nieuw om het seizoen te eindigen met de Vuelta”, houdt de renner van Jumbo-Visma zich op de vlakte. “We gaan zien hoe het loopt en hoe goed ik aan het einde nog ben.”

Primož Roglič was dit seizoen al zeer succesvol in het rondewerk – foto: Cor Vos

Een ding is zeker: Roglič kan rekenen op een ijzersterke ploeg met onder meer Steven Kruijswijk, George Bennett, Robert Gesink en Tony Martin. “Het klopt dat we een sterke ploeg hebben, maar ik weet niet of we het sterkste team zijn”, aldus Roglič, die zijn werkgever zag schitteren in de Ronde van Frankrijk. “Het was natuurlijk een teleurstelling dat ik de Tour niet kon rijden, maar ik was er gewoon niet klaar voor.”

Nieuwe uitdaging 
“Het was daarom makkelijker om de andere jongens zo te zien rijden. Het was niet moeilijk om de knop om te zetten, aangezien het een nieuwe uitdaging is. Ik heb na de Giro lang rust genomen. Ik moest me eerst weer gezond en normaal voelen. Ik heb genoten van het familieleven (Roglič werd in juni voor de eerste keer vader, red.). Na een rustperiode ben ik weer gaan opbouwen richting de Vuelta.”

Zaterdag volgt meteen de eerste test voor Roglič en zijn ploeggenoten: een 13,4 kilometer lange ploegentijdrit langs de Oost-Spaanse kust. “De ploegentijdrit zal echt volle bak zijn. De renners zullen vol gas rijden. Een ding is zeker: niemand zal onderweg remmen. Zaterdag zullen de eerste verschillen ontstaan”, zo besluit Roglič.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.