Primoz Roglic: “We hebben al laten zien een grote ploeg te zijn”
foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2019 om 19:12

Primoz Roglic: “We hebben al laten zien een grote ploeg te zijn”

Primož Roglič heeft probleemloos zijn eerste dag in de rode trui doorstaan in de Vuelta a España. In de etappe naar Urdax kwam de Sloveen in het bijzijn van zijn voltallige ploeg over de finish, op achttien minuten van ritwinnaar Mikel Iturria. De Spanjaard was ongevaarlijk voor zijn klassement.

“Het was een vrij stevige beginfase, maar daarna werd het een goede dag en deed mijn ploeg geweldig werk”, blikte Roglič terug op de etappe, waarin een kopgroep van veertien renners een vrijgeleide kreeg van het peloton. “Tony Martin is mijn kamergenoot en is een zeer sterke renner. Met Lennard Hofstede is hij hier om op het vlakke door te trekken, terwijl Sepp Kuss en George Bennett de klimmers zijn.”

Neilson Powless is een allrounder, Robert Gesink is ook een sterke man voor de bergen. We hebben al bewezen dat dit een grote ploeg is. Ik denk niet dat de etappe van morgen gevaarlijker is dan de grote bergetappes. Ik heb geen enkel probleem met de korte beklimmingen. We moeten geconcentreerd blijven en onze best blijven doen”, aldus de Sloveen. In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 1:52 op Alejandro Valverde, die tweede staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.