Primoz Roglic wil in Critérium du Dauphiné vooral ritme krijgen: “Nog niet veel met hen gekoerst”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2024 om 18:59

Primoz Roglic wil in Critérium du Dauphiné vooral ritme krijgen: “Nog niet veel met hen gekoerst”

Primoz Roglic is de eerste etappe in het Critérium du Dauphiné zonder problemen doorgekomen. Dat gaf sportief directeur Rolf Adag aan na de finish van de openingsrit. De Sloveen zelf wil deze week vooral koersritme opdoen samen met zijn ploeggenoten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is cool om niet meer te hoeven trainen en erop uit te zijn, om samen met de jongens te koersen”, gaf de kopman van BORA-hansgrohe aan voor de camera van de organisatie.

Voor Roglic is het belangrijk om in aanloop naar de Tour de France koersritme op te doen met de andere BORA-hansgrohe-renners. “Ik heb het nodig om in koerssituaties te komen met mijn ploeggenoten. We hebben nog niet veel samen gekoerst, dus het is cruciaal om de aankomende dagen samen te koersen”, vertelt de olympisch kampioen tijdrijden.

foto: Cor Vos

Roglic rijdt deze week samen met een groot gedeelte van het team dat ook naar La Grande Boucle trekt. Zo zijn deze week ploeggenoten Aleksandr Vlasov, Jai Hindley, Nico Denz, Marco Haller, Bob Jungels en Matteo Sobrero van de partij in Frankrijk. Danny van Poppel ontbreekt deze week, maar ook hij staat op de voorlopige startlijst van de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.