Primoz Roglic wordt zeer sterk omringd bij rentree in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2024 om 17:36

Primoz Roglic wordt zeer sterk omringd bij rentree in Critérium du Dauphiné

BORA-hansgrohe trekt met een sterrenensemble naar het Critérium du Dauphiné. Primoz Roglic zal bijgestaan worden door onder meer Aleksandr Vlasov en Jai Hindley. Voor Roglic is het zijn eerste koers sinds zijn val in de Ronde van het Baskenland.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roglic was een van de slachtoffers bij de massale valpartij in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen hield bijzonder veel schaafwonden over aan de crash en moest zijn programma wijzigen. Zijn revalidatie liep echter vlot. “Hij produceert goede cijfers op training. Dus we baseren ons niet alleen op wat hij zegt over zijn gevoel, we hebben ook objectieve cijfers. En hij gaat behoorlijk goed”, vertelde Rolf Aldag, ploegleider bij BORA-hansgrohe, een tijdje geleden weten in gesprek met Cyclingnews.

De 34-jarige Roglic wordt in het Critérium du Dauphiné omringd door Vlasov, Hindley, Bob Jungels, Matteo Sobrero, Nico Denz en Marco Haller. Roglic won de Franse rittenkoers eenmaal, in 2022. Destijds eindigde hij voor Jonas Vingegaard, die daarna de Tour voor het eerst won, en Ben O’Connor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.