Profiteert Dwars door het Hageland van afgelasting Prudential RideLondon?

vrijdag 22 mei 2020 om 11:09
Profiteert Dwars door het Hageland van afgelasting Prudential RideLondon?

foto: Cor Vos (archief)

Nu de Britse overheid heeft besloten om de Prudential RideLondon (15-16 augustus) te annuleren in verband met het coronavirus, hoopt Dwars door het Hageland te verhuizen naar zaterdag 15 augustus. Nick Nuyens wacht als organisator echter nog op antwoord van de UCI, zo meldt Het Nieuwsblad.

Dwars door het Hageland stond aanvankelijk op de planning voor woensdag 17 juni, maar de Nationale Veiligheidsraad heeft begin deze maand besloten dat er tot 31 juli niet zal worden gekoerst op Belgisch grondgebied. Door het wegvallen van de Prudential RideLondon is er wellicht een mogelijkheid om de wedstrijd op te schuiven op de kalender.

Nuyens heeft een verzoek ingediend bij de internationale wielerunie, maar de ex-renner wacht nog altijd op groen licht. Zeker is dat er nu een weekend vrijkomt tussen Milaan-San Remo (8 augustus) en de start van de Tour de France (29 augustus). Dwars door het Hageland maakt deel uit van de Bingoal Cycling Cup, waar Nuyens organisator van is.

De wedstrijd over onverharde wegen werd vorig jaar gewonnen door Kenneth Vanbilsen. In het verleden wisten ook renners als Mathieu van der Poel, Niki Terpstra en Krists Neilands te zegevieren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.