Profs uit continentale teams mogen tot eind dit jaar bij amateurs koersen
foto: WielerFlits / Nick Doup
maandag 29 juni 2020 om 10:53

Profs uit continentale teams mogen tot eind dit jaar bij amateurs koersen

De interfederale coördinatiecel wielrennen heeft het startrecht voor 1.12-wedstrijden in 2020 herbekeken voor zowel de regionale als nationale kalender. Tot het eind van dit jaar mogen renners – inclusief de profs – uit continentale teams uitzonderlijk ook deelnemen aan amateurwedstrijden.

“We willen alle renners zoveel mogelijk kansen geven om te koersen”, verduidelijkt Massimo Van Lancker van Cycling Vlaanderen de tijdelijke maatregel. “Door de vele afgelastingen van wedstrijden in het najaar is de kalender voor renners uit continentale teams bijzonder beperkt. Dus laten we ze dit jaar – uitzonderlijk – ook deelnemen aan amateurwedstrijden.”

Concreet: in België zijn er normaal drie amateur-categorieën: 1.12A, 1.12B en 1.12C. Renners uit continentale teams, zoals Tarteletto-Isorex en een aantal veldritteams, mogen alleen aan de 1.12A-wedstrijden deelnemen. Dit najaar gaat het dus anders en wordt geen onderscheid gemaakt tussen die drie categorieën.

“Wij hebben gelukkig nog een goed gevulde kalender”, reageert Peter Bauwens van Tarteletto-Isorex. “Onze betere profs komen wel aan hun trekken. Maar voor onze andere renners is het wel een goede zaak dat ze ook in de zogenaamde kermiskoersen voor elites zonder contract extra koersritme kunnen opdoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.