Prudhomme: “Tour de France voor vrouwen in juli onmogelijk”

maandag 4 februari 2019 om 19:15
Prudhomme: “Tour de France voor vrouwen in juli onmogelijk”

foto: Cor Vos

Er komt voorlopig geen meerdaagse Tour de France voor vrouwen tegelijk met de mannenronde. ASO-directeur Christian Prudhomme noemt die optie onmogelijk in verband met de veiligheid. Dat zei hij in het programma Bistrot Vélo.

“Ik zou niet weten hoe we een tweede evenement moeten organiseren tijdens de Tour de France”, spreekt Prudhomme zich uit. “We weten het niet en we zouden daar nooit toestemming voor krijgen. Het is onmogelijk om te doen.”

Vooral op het gebied van veiligheid voor renners en publiek lijkt het een mission impossible. Afgelopen seizoen werden bijna 30 duizend gendermes, politieagenten en brandweermannen ingezet om La Grande Boucle in goede banen te leiden. “We organiseren veel andere wedstrijden en willen het vrouwenwielrennen ontwikkelen, maar dit is een nee. Eenvoudigweg omdat we niet weten hoe we dat moeten doen tijdens de Tour de France”, aldus Prudhomme.

Sinds 2014 organiseert de ASO de eendaagse La Course voor vrouwen, op het parcours van één van de mannenetappes. Van een rittenkoers tegelijk met de mannen-Tour komt het dus voorlopig niet. Dit jaar wordt La Course wedstrijd verreden op 19 juli in Pau. Afgelopen seizoen won Annemiek van Vleuten de Franse koers.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair