Prudhomme: “We moeten de gele trui respecteren”
foto: ASO (archief)
zondag 19 juli 2015 om 15:42

Prudhomme: “We moeten de gele trui respecteren”

Christian Prudhomme heeft gereageerd op het verhaal van Chris Froome, waarin de geletruidrager het slachtoffer was van een ‘fan’ die urine over hem heengooide. De Brit kreeg daarnaast ‘Dopé’ naar zijn hoofd geschreeuwd. “Het gedrag van sommige toeschouwers, een minderheid, is uiteraard ontoelaatbaar”, aldus de koersdirecteur.

“Het beledigen van de integriteit van de gele trui is onacceptabel”, vertelt Prudhomme voor de start van de vijftiende etappe. De Fransman zegt dat het niet de eerste keer dat de leider niet gewaardeerd wordt. “Het was zo met Jacques Anquetil, het was zo met Eddy Merckx, en nu herhaalt de geschiedenis zich. Maar er moet wel een minimum aan respect zijn.”

“Er is een soort frustratie die veel mensen al enkele dagen hebben, gezien Chris Froome’s opvallende en opmerkelijke overwinning in de eerste Pyreneeënrit.” Daarnaast wijst Prudhomme naar de afwezigheid van concurrentie in die etappe, en de mindere prestaties van Franse renners. “En dat wordt versterkt door opmerkingen van bepaalde deskundigen of ‘pseudo-experts’ die ervoor zorgen dat kranten, radio en tv vol twijfels en verdenkingen komen te zitten.”

Prudhomme vervolgt: “Ik veroordeel de stigmatisering rond de gele trui en ik veroordeel vooral de incidenten die de afgelopen dagen gebeurd zijn. We moeten de gele trui respecteren. Dank aan de supporters, de grote meerderheid, die wel respect hebben.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2015 17:14
triest dat je truien moet respecteren maar geen mensen.
19 juli 2015 17:42
Ik mag toch hopen dat je wel begrijpt dat met de gele trui hier de drager ervan wordt bedoeld.
19 juli 2015 17:51
@josi
Het gaat preudhomme er toch duidelijk om enkel de man in de gele trui. Als hij niet in het geel had gereden lijkt het alsof het hem niets uit had gemaakt
19 juli 2015 18:15
@pdartel en Moosje
Dat menen jullie toch niet serieus? Denken jullie nu echt dat het Prudhomme alleen om de gele trui zou gaan? Hoe kun je iets uit zijn verband rukken om er toch maar weer een zure draai aan te geven.
Nu ja, voor jullie dan. Zo staat op het op nu.nl:
Quote:
"We moeten absoluut respect tonen voor alle renners en dus ook voor de gele trui", laat Prudhomme weten aan Sporza.

Kwestie van goed quoten/vertalen van Prudhomme dus.
19 juli 2015 18:15
Vanmiddag op Sporza de beelden gezien van Eddy Merckx die in 1975 een klap op zijn lever kreeg, wat hem zijn zesde Tour overwinning heeft gekost. Verschrikkelijk.
19 juli 2015 18:53
Als dit acties zijn van individuen moeten de omstanders misschien ook wat meer corrigerend optreden tegen zulke figuren. Als het een groep is dan is dat wat minder voor de hand liggend omdat het dan misschien eindigd in een mat partij. Hoe dan ook, je kunt volgens mij nooit de Tour organisatie aanspreken op het gedrag van zulke lieden.
19 juli 2015 19:13
De verslaggevers van de Franse Tv, inclusief Jalabert, hebben hun twijfels uitgesproken over de eerlijkheid van de prestaties van Froome. Het is een koud kunstje om zo het publiek te beïnvloeden. Niet netjes.
19 juli 2015 19:56
@jan
Winnaars eren is vt, winnaars weren tt. Omstanders kunnen zukke idioten nooit voor zijn. Als froome echt vals speelt, had ie wellicht zijn winst tot een minimum beperkt.
En what about hinault die met een kwartier voorsprong in Luik aankwam, zou hem sieren om juju de tong te snoeren inclus tele fr.
19 juli 2015 21:00
De gele trui respecteren ? En de 180 andere renners ? Wat met hotelkamers met kakkerlakken, zonder airco, met versleten matrassen, met lamentabel eten ?
20 juli 2015 00:08
Jalabert heeft ook wat te zeggen. Althans, nou ja, eigenlijk ook weer niet. Kijk zelf maar, klik.
20 juli 2015 00:34
Mensen die in de volksvermaak industrie werkzaam zijn worden regelmatig onheus bejegend. Dit gebeurt al honderden jaren en er is tot op heden geen verandering in gekomen. Dit valt deels te wijten aan het feit dat het publiek van volksvermaak het idee heeft gedeeltelijk eigenaar te zijn van de 'artiesten'. Die worden daarom uitgetest. Kijk naar circusartiesten of cabaretiers die verder gaan in hun act om meer op te vallen. Niet elke toeschouwer kan dit waarderen en gooit met rotte tomaten, schrijft een zure reactie op twitter, geeft een fluitconcert, gooit met een schoen of een beker pis. Al deze reacties zijn onbehoorlijk en onfatsoenlijk echter een algemene reactie op entertainment. Dat dit anders moet lijkt me nogal logisch echter ken ik geen manier waardoor dit voorkomen kan worden. Jullie wel?
20 juli 2015 07:53
Misschien moeten de toppers de tour eens boycotten, en hun kat sturen.
Gewoon Giro en vuelta rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.