Prudhomme: “We verwachten Van der Poel volgend jaar in Roubaix”
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2019 om 10:19

Prudhomme: “We verwachten Van der Poel volgend jaar in Roubaix”

Mathieu van der Poel zal aankomende zondag niet deelnemen aan Parijs-Roubaix, aangezien de voorjaarsrevelatie zich richt op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. ASO-directeur Christian Prudhomme verwacht Van der Poel volgend jaar echter wel in de Hel van het Noorden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel maakte afgelopen zondag grote indruk in de Ronde van Vlaanderen, door na een lange achtervolgingsrace alsnog vierde te worden. Sommige wielerfans vinden het jammer dat de Nederlander zondag niet meedoet aan Parijs-Roubaix, een koers die hem bijzonder goed moet liggen.

Dat de kopman van Corendon-Circus over de Noord-Franse kasseien kan rijden, liet hij zien in de voorbije GP de Denain. Hij reed de tegenstand daar uit het wiel op de keien, om vervolgens naar de zege te soleren. Van der Poel zelf heeft zijn vizier echter gericht op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Begrip voor de keuze 
Prudhomme – die als grote baas van de ASO verantwoordelijk is voor de organisatie van Parijs-Roubaix – hoopt volgend jaar Van der Poel te verwelkomen. “Ik begrijp dat hij de Amstel Gold Race wil rijden in zijn Nederlandse kampioenstrui”, aldus de Fransman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.