Publiek straks weer welkom bij het veldrijden
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 22 januari 2022 om 08:47

Publiek straks weer welkom bij het veldrijden

Goed nieuws voor liefhebbers van het veldrijden na het Overlegcomité van gisteren. Daar werd de coronabarometer goedgekeurd, die op vrijdag 28 januari in werking treedt. Hoewel deze dan code rood aangeeft, is publiek straks weer welkom bij de cross.

Het Overlegcomité stelde vast dat het aantal besmettingen met het coronavirus sterk blijft stijgen en het reproductiegetal blijft hoger dan 1, wat op een versterkte verspreiding van het virus wijst. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe, terwijl het aantal IC-bedden die worden bezet door coronapatiënten nog licht daalt. “Dit beeld past bij de omikronvariant die minder leidt tot ernstige ziekte, maar wel veel besmettelijker is.”

Het Overlegcomité bepaalde dat de coronabarometer code rood aangeeft, wat waarschuwt voor een hoog risico op overbelasting van het gezondheidssysteem. Desondanks is er ruimte voor een aantal versoepelingen, onder meer dat vanaf vrijdag 28 januari weer toeschouwers zijn toegelaten bij sportwedstrijden. Het is echter nog niet duidelijk of bij het veldrijden extra beperkingen zijn of een beperking van de totale capaciteit.

Publiek is vandaag nog niet welkom bij de X²O Trofee Hamme, omdat de maatregelen pas aan het eind van de nieuwe week ingaan. Na het wereldkampioenschap in Fayetteville staan in België nog de veldritten van Maldegem (5-2), Lille (6-2), Gavere (12-2), Brussel (13-2), Sint-Niklaas (19-2) en Oostmalle (20-2) op de kalender. De Ethias Cross Kruibeke, die op 5 februari in de agenda stond, gaat niet door.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.