Puck Moonen trekt naar Chevalmeire: “Voelt nu al als thuis”

donderdag 5 september 2019 om 19:11
Puck Moonen trekt naar Chevalmeire: “Voelt nu al als thuis”

foto: Cor Vos

Puck Moonen verlaat na drie seizoenen Lotto Soudal Ladies. De 23-jarige Nederlandse heeft een tweejarig contract getekend bij Chevalmeire Cycling, de ploeg van oud-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong. “Het voelt nu al als thuis”, zo laat Moonen weten op Instagram.

Moonen maakte in 2017 haar profdebuut bij de damesploeg van Lotto Soudal, maar ze wist namens de Belgische formatie geen overwinningen te boeken. Dit seizoen reed Moonen wel de Setmana Ciclista Valenciana en de BeNe Ladies Tour uit. “Ik geloof echt dat ik bij Chevalmeire de volgende stappen kan zetten in mijn ontwikkeling.”

“Na twee ongelukkige jaren ben ik heel erg blij om mensen te ontmoeten die echt geloven in mijn potentieel als wielrenster. Het voelt nu al als thuis. Ik kan niet wachten tot het seizoen 2020 begint!”, aldus Moonen. Haar toekomstige werkgever zal volgend seizoen een UCI-ploeg worden.

Sportief manager Davy Wijnant wist eerder al Sara Mustonen (per 1 april 2019), Natalie van Gogh, Kelly Van den Steen en Demi de Jong – de zus van Thalita de Jong – aan te trekken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.