Puck Pieterse en Tom Pidcock tanken vertrouwen voor Spelen in Shorttrack Crans-Montana
Foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2024 om 13:58

Puck Pieterse en Tom Pidcock tanken vertrouwen voor Spelen in Shorttrack Crans-Montana

Puck Pieterse en Tom Pidcock hebben in Crans-Montana op de Wereldbeker mountainbike mogen juichen. De twee schreven zaterdagmiddag allebei de Shorttrack-discipline op hun naam.

De vrouwen waren als eerste aan de beurt. Toch was Pieterse niet de snelste Nederlandse die uit de startblokken schoot. Anne Tauber probeerde iedereen immers te verrassen op weg naar de lastige klim, maar ze zag de Zwitserse Alessandra Keller, Loana Lecomte, Gwendalyn Gibson en natuurlijk Puck Pieterse in de achtervolging gaan.

Ruim vier weken voor de Olympische Spelen in Parijs jumpte Pieterse echter van iedereen weg op het oplopende stuk richting finish. Een handvol seconden later hield Tauber haar inspanning knap vol, want ze pakte het brons vóór Keller.

Indrukwekkende Pidcock
Bij de mannen zagen we een dramatische start voor topfavoriet Tom Pidcock. De Britse regerende olympische kampioen kende een dramatische openingsronde, waarin hij ver terugviel nadat hij opgehouden werd. Pidcock moest in bijna allerlaatste positie weer beginnen. Renners als Samuel Gaze, Luca Schwarzbauer, Nino Schurter en de sterke Duitser Julian Schelb besloten intussen niet te wachten, maar aan Pidcock was er niets te doen.

Vier weken voor hun grote doel, de cross country op de Olympische Spelen in Parijs, is dit voor topfavorieten Pieterse en Pidcock een grote opsteker. Pidcock rijdt eerst wel nog de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.