zondag 20 november 2022 om 14:52

Puck Pieterse geniet van zege in modderig Overijse: “Het was zo cool”

Video Glibberen en glijden door de modder, daar kan je Puck Pieterse wel blij mee maken. Er stond in de Wereldbeker van Overijse geen maat op de Nederlandse van Alpecin-Deceuninck, die van start tot finish leidde. “Het was zo’n coole wedstrijd”, glundert Pieterse na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar het was ook wel heel zwaar”, gaat ze verder. “Na de start wilde ik vooraan rijden bij de eerste afdaling naar de pitstraat. Ik weet dat mijn afdaling heel goed is, dus daarom nam ik alle risico’s om een voorsprong uit te bouwen. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en het iets voorzichtiger aan gedaan.”

Pieterse was een klasse apart in Overijse. Ze zette nummer twee Fem van Empel op ruim een minuut. “Ik had eigenlijk verwacht dat het meer gelijk op zou gaan”, zegt Pieterse daarover. Lachend: “Maar ik ben blij dat het niet zo uitgepakt is.”

Dat het haar eerste zege in de Wereldbeker is, maakt Pieterse erg blij. “Ik ben al vaak tweede geweest, dus ik zat er wel op te hopen. Deze wedstrijd vind ik zo mooi, dan is het mooi dat het vandaag gelukt is”, vertelt ze aan WielerFlits. “Na de eerste ronde dacht ik dat ik te snel gestart was, maar ik wist dat ik het nog verder uit kon bouwen. Op het EK lukte het ook, dus ik ben iedere ronde hard doorgereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.