Qhubeka NextHash ‘niet in de positie’ om WorldTour-licentie aan te vragen

vrijdag 15 oktober 2021 om 15:03
Qhubeka NextHash ‘niet in de positie’ om WorldTour-licentie aan te vragen

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Qhubeka NextHash is ‘niet in de positie’ om vandaag zijn eerste aanvraag voor een WorldTour-licentie voor volgend seizoen in te dienen bij de UCI. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. In een bericht op zijn website laat het team weten actief bezig te zijn met potentiële partners en huidige partners om de toekomst voor 2022 veilig te stellen.

Vandaag is de deadline voor WorldTeams om de registratie als WorldTeam voor volgend seizoen aan te vragen. Deze deadline heeft Qhubeka NextHash, de ploeg van onder anderen Giacomo Nizzolo en Victor Campenaerts niet gehaald. “Vandaag zijn we niet in de positie om onze eerste aanvraag voor onze UCI WorldTour-licentie voor volgend jaar in te dienen bij het bestuursorgaan van de sport”, laat de ploeg weten in een persrelaas. Het team verkeert financieel in zwaar weer en eerder deze maand werd bekend dat renners mogen uitkijken naar een andere werkgever.

Toch blijft de ploeg optimistisch. Nadat manager Doug Ryder onlangs al liet weten dat hard aan een oplossing wordt gewerkt, liet hij in het persbericht soortgelijke bewoordingen horen. “We zijn actief bezig met potentiële partners, en onze huidige partners, om onze toekomst voor 2022 veilig te stellen”, zegt Ryder. “We zijn ervan overtuigd dat ons verhaal nog niet af is, dat onze reis door zal gaan en dat we door zullen gaan met het veranderen van levens door middel van fietsen”, aldus de 49-jarige Zuid-Afrikaan.

“Ik heb altijd gezegd dat het onze droom voor deze ploeg zou zijn om een jongere uit Afrika, die zijn reis begint op een Qhubeka-fiets, op een dag te zien koersen op de beroemdste weg van het wielrennen – de Champs-Élysées. Dan komt de droom volledig uit”, zegt Ryder verder. Hij sluit af met een oproep: “Als u, of een van uw zakelijke netwerken, met onze ploeg wilt samenwerken en levens wilt blijven veranderen, neem dan contact met ons op. Dank u voor uw steun.”

Registratie-aanvraag
Elk jaar moeten de WorldTeams hun registratie aanvragen voor het volgende seizoen. Vandaag moest de bankgarantie bij de UCI binnen zijn, net als documenten waarin bijvoorbeeld de exacte ploegnaam, de namen van stafleden en renners en de contactgegevens van de boekhouder zijn vastgelegd. In geval van vertraging wordt de registration fee met 1.000 CHF (ruim 930 euro) per dag verhoogd. Ook wordt de aanvraag pas in behandeling genomen als aan alle voorwaarden is voldaan. Het risico dat het onderzoek niet tijdig wordt afgerond, is de verantwoordelijkheid van het WorldTeam of de licentieaanvrager.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.