Quick-Step Floors en Remco Evenepoel komen tot gentlemen’s agreement
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 09:53

Quick-Step Floors en Remco Evenepoel komen tot gentlemen’s agreement

Patrick Lefevere heeft donderdag, zoals aangekondigd, gesproken met toptalent Remco Evenepoel en zijn vader. Hieruit is nog geen contract voortgevloeid, maar Het Laatste Nieuws weet uit de mond van de Belgische ploegbaas van Quick-Step Floors op te tekenen dat de twee wel een gentlemen’s agreement hebben gesloten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“We gaan samen werken aan de uitbouw van zijn carrière. We hebben nog geen getekend contract, wel een gentlemen’s agreement. De rest komt wel”, is Lefevere optimistisch over de komst van Evenepoel. De kans dat Evenepoel daarmee eenzelfde pad als Jhonatan Narvaez bewandelt lijkt daarmee steeds groter te worden. Eerst rijpen bij Hagens Berman Axeon en daarna de stap naar Quick-Step Floors.

De 18-jarige Evenepoel rijgt dit jaar de ene na de andere overwinning aaneen, waarbij hij in het merendeel van zijn koersen de concurrentie tot figuranten degradeert.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
16 overwinningen aldus hem zelf.
1 juni 2018 10:06
Zo nu even optrainen en dan klaar om te winnen op het hoogste niveau.
1 juni 2018 10:19
Goed dat die jongen in ieder geval begeleidt wordt. Zal hem veel ellende door onwetendheid besparen.
1 juni 2018 10:21
Week geleden had ik nog nooit van hem gehoord, gaat snel met die jongen.
1 juni 2018 10:42
Ligt wel een beetje aan jou dan, zegt iig weinig over hem
1 juni 2018 11:11
Dat wordt dus weer een etappe kaper..... Weer geen klassementsman in België.
1 juni 2018 11:15
Las dat hij al traint als een prof, zulke jongens zijn er altijd geweest. Erg verstandig van Lefevre om de kat nog even uit de boom te kijken. Tis nog maar een junior hé.
1 juni 2018 11:22
beter bekend als Eddy Evenepoel
1 juni 2018 11:27
Ik snap op dit moment de "ophef" over deze renner nog niet helemaal. Juist de jeugdcategorie geeft een scheef beeld over mogelijkheden van renners. Deze nog niet volgroeide sporters verschillen door leeftijdverschil, mate van volgroeidheid, begeleiding verschillen veelal dag en nacht van elkaar . Boven de 21 jaar (maar nog beter boven de 25) zijn renners veel beter te vergelijken in mogelijkheden en groeipotentie.

Hoeveel talenten uit de juniorencategorie zijn in werkelijkheid zeer succesvolle profs geworden.? Zeer weinig. Juist renners die juist nog niet volgroeid zijn op hun 18/19e - en daardoor nog niet presteren op hun top zijn statistisch gezien de toppers in het profmetier.
1 juni 2018 11:28
Misschien kunnen we over een paar jaar discussiëren wie nu de beste Poel was.
1 juni 2018 11:33
Goed dat hij een plan heeft. Als de komende 2 jaar zou blijken dat hij ook bij de beloften/profs erg goed klimt (en hij zijn uitstekende tijdrit kan behouden), dan zouden ze bij Quick-Step het roer wel eens kunnen omgooien, en aan een rondeploeg beginnen werken. Een grote ronde winnen (met een Belg dan nog) heeft Lefevere nog nooit kunnen verwezenlijken, en ik heb een sterk vermoeden dat hij dat maar al te graag op zijn palmares zou hebben. Liever dat dan voor de 20e keer Vlaanderen of Roubaix winnen.
1 juni 2018 11:35
Ik hoop dat deze jongen hele goede begeleiding heeft en krijgt. Bizar hoe de media deze jongen een gigantische druk meegeven. Een junior die zo gehyped wordt. Zelden vertoond.
1 juni 2018 11:35
Haha beide poelekes zijn vast evene sterk :-)
1 juni 2018 11:45
Quick-Step heeft toch helemaal geen kaas gegeten van klassementen rijden? Zelfs met renners die daar intrinsiek de kwaliteiten voor hebben niet..
1 juni 2018 12:06
Een bericht van 8 augustus 2017, toen hij pas 4 maanden fietste en nog eerstejaars was:
"De Schepdaalse junior Remco Evenepoel zorgde tijdens de stage in de Vogezen voor verbaasde blikken. Hij realiseerde een toptijd op de Ballon d'Alsace, waar hij slechts tien seconden trager reed dan klimbelofte Bjorg Lambrecht, 3 jaar ouder. Nooit eerder reed een junior er zo snel bergop. Ook op Le Grand Ballon liet hij de beste juniorentijdrit ooit optekenen."
1 juni 2018 12:10
@Kaalpani: "hoeveel talenten uit de juniorencategorie zijn daadwerkelijk zeer succesvolle renners geworden?"

Wel euhm. Cancellara en Boonen wonnen alles bij de jeugd. Kwiatkowski en Sagan ook. Van der Poel overheerst het veldrijden al bij de nieuwelingen. Van mijn generatie zijn er van de beste 10 juniors minstens 8 prof geworden. Eigenlijk vertellen de jeugdcategorieën juist al heel veel, zéker de juniors.
1 juni 2018 12:16
@kaalpani
Captain obvious. Dat snapt iedereen natuurlijk. Maar dat je desondanks "de ophef over deze jongen niet begrijpt", dan heb je hem simpelweg niet gevolgd. Klaar.
1 juni 2018 12:26
" Wel euhm. Cancellara en Boonen wonnen alles bij de jeugd. Kwiatkowski en Sagan ook. Van der Poel overheerst het veldrijden al bij de nieuwelingen. Van mijn generatie zijn er van de beste 10 juniors minstens 8 prof geworden. Eigenlijk vertellen de jeugdcategorieën juist al heel veel, zéker de juniors."

Boonen was pas echt goed als belofte, Fabian was wel een hele goede Junior, maar Boonen was toen absoluut minder dan Van Goolen, Devolder, Van Impe, Sentjens etc.
1 juni 2018 12:44
Weet er iemand hoe Bernal presteerde als (tweedejaars) junior?
1 juni 2018 12:51
Hij slaat de beloftecategorie zo over en wordt direct prof bij Hagens Berman Axeon? Net als Pozzato en Cancellara geen belafte waren
1 juni 2018 12:57
@ah-ja Hagens is in mijn ogen vooral nog een opleidingsploeg. Enige reden dat ze profploeg zijn geworden en procontinental is de jaarlijkse wildcard in California. Op zich een goede stap dus.
1 juni 2018 13:12
Prima. Eerst een stap zetten by HBA en dan zonder al te veel druk a la Jakobsen bij Quickstep verder werken. Dat akkoordje wil dus zeggen dat ie niet achter de rug met andere ploegen gaat praten. Anders komt ie nooit bij Quickstep. Maar als Remco Evenepoel over 5 jaar echt een grote ronderenner zal hij toch elders moeten gaan.
1 juni 2018 13:31
@melkzuur
Bernal was toen nog mountainbiker, waarna hij meteen prof werd op de weg.
1 juni 2018 13:56
Ik ga hem volgen vanaf het moment dat hij in beeld komt in koersen die ik kijk, zoals iedere renner. Tot die tijd is hij een gerucht voor me.
1 juni 2018 14:12
@samlambeej
Levevre heeft als ploegleider Tonkov en Olana nog aan boord gehad. Maar beperkter budget heeft hem doen kiezen voor de klassiekers.
En een Sunweb bvb kan je toch ook geen sky ploeg noemen he. Het is vooral de kopman die telt..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.