Quick-Step Floors, Ligthart, Critérium du Dauphiné, Ballerini
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 20:00

Quick-Step Floors, Ligthart, Critérium du Dauphiné, Ballerini

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Quick-Step Floors, Pim Ligthart en het Critérium du Dauphiné. 

Quick-Step Floors krijgt bezoek op trainingskamp

Tijdens een trainingskamp bij Lake Tahoe in Amerika stond de renners van Quick-Step Floors een onaangename verrassing te wachten bij terugkomst in hun verblijf. Terwijl ze aan het trainen waren, is hun verblijfplaats geplunderd door beren. Iljo Keisse deelde via social media de ravage die bewoners van Lake Tahoe hebben achtergelaten.


Pim Ligthart roept collega’s op voorzichtiger te koersen

Na zijn zware valpartij in de tweede rit van de Ronde van Luxemburg heeft Pim Ligthart via social media zijn ongenoegen geuit over het koersgedrag van sommige collega’s in het peloton.


Selecties Critérium du Dauphiné

Team Sky start in het Critérium du Dauphiné tegen de verwachting in zonder Egan Bernal. Toch is de selectie van de Britse formatie sterk te noemen. Met Geraint Thomas en Michał Kwiatkowski heeft het team van Dave Brailsford twee kanshebbers op de eindzege. Met Gianni Moscon en Jonathan Castroviejo behoort dagsucces ook tot de mogelijkheden.

Wanty-Groupe Gobert reist met kopman Guillaume Martin af naar de generale repetitie van de Tour de France. Ook onze landgenoot Marco Minnaard mag mee met de formatie van Hilaire Van der Schueren.


Beboete Davide Ballerini komt goed weg na aanrijding op training

Volgens lokale media is Davide Ballerini afgelopen donderdag aangereden op training. De voor Androni Giocattoli-Sidermec uitkomende Ballerini was aan het trainen tussen Como en Cernobbio, toen hij geschept werd door een auto. Volgens Cicloweb heeft de Italiaan – onlangs nog actief in de Giro d’Italia – echter geen serieuze blessures opgelopen.

Wel opvallend: volgens QuiComo.it moet de renner een boete betalen van 25 euro vanwege het niet gebruiken van het fietspad.


Matteo Malucelli wint openingsrit Tour of Bihor

Beter nieuws is er voor Ballerini’s ploeggenoot Davide Malucelli. De 24-jarige Italiaan heeft namelijk de openingsrit van de Tour of Bihor (2.2) gewonnen. Malucelli – eerder dit seizoen al winnaar van etappes in de Tour de Bretagne en de Vuelta Aragon – vloerde in Oradea landgenoten Filippo Ferronato (Friuli) en Riccardo Stacchiotti (MSTina-Focus) in een massasprint.

De in Roemenië gehouden Tour of Bihor duurt nog tot en met zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar Rodolfo Torres. De Colombiaan is er echter niet bij; hij geeft de voorkeur aan de GP Lugano (3 juni) en de GP Kanton Aargau (7 juni).


Pool Kamil Zieliński wint in eigen land

In alle uithoeken van Europa wordt er op dit moment gekoerst. In Polen is vandaag de Szlakiem Walk Majora Hubala van start gegaan, een vierdaagse UCI 2.1-koers. De openingsrit is er gewonnen door Kamil Zieliński. De 30-jarige Pool – die uitkomt voor het bescheiden Hurom – won voor de Oostenrijker Daniel Lehner (Felbermayr-Simplon Wels) en de Tsjech Vojtech Hacecky (Elkov-Author). 

Zieliński start morgen uiteraard ook in de leiderstrui, als er een 127,7 kilometer lange etappe op het menu staat naar Kazimierza Wielka. 

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2018 21:03
http://www.rtl.lu/sport/cyclissem/tdl/news/1187643.html renner van Delko heeft 145 euro boete gekregen. Fietste na de proloog met zn telefoon in de hand naar het hotel. Vriend agent was helder. Betalen.
1 juni 2018 21:14
@redactie
Bernal start zoals verwacht niet. Hij rijdt de “Route du Sud”.
Jullie verbazing is dan ook uiterst vreemd.
1 juni 2018 23:10
Rijdt Bernal niet wat veel? 35 koersdagen op 4 continenten op je 21e..
2 juni 2018 08:11
Bernal rijdt niet overdreven veel of weinig als je deze ranking bekijkt. https://www.procyclingstats.com/season/2018/most-racedays

Om te reageren moet je ingelogd zijn.