Quick-Step Floors versterkt zich per direct met Kasper Asgreen
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 27 maart 2018 om 08:56

Quick-Step Floors versterkt zich per direct met Kasper Asgreen

Quick-Step Floors verzekert zich tot eind 2020 van de diensten van Kasper Asgreen. De regerend Europees kampioen tijdrijden bij de beloften moet het gat in de selectie opvullen dat is ontstaan na de blessures van Dries Devenyns, Laurens De Plus, Petr Vakoč en Fernando Gaviria. Hij debuteert volgende week in de Scheldeprijs voor de WorldTour-formatie.

Het wordt voor de 23-jarige Asgreen zijn profdebuut. Hij komt over van het continentale Virtu, waar hij rijdt onder de vleugels van Bjarne Riis. Dit seizoen eindigde Asgreen al als zesde in de Trofeo Laigueglia. Daarnaast won hij een rit in de Kroatische rittenkoers Istrian Spring Trophy (2.2) en werd hij daar tweede in het eindklassement. Vorig jaar zegevierde de talentvolle Deen in de openingsetappe van de Ronde van Toekomst.

In januari had de ploeg van manager Patrick Lefevere hem al uitgenodigd op trainingskamp. Volgens de ploeg maakten Asgreens testen daar indruk. “Het gaf mij een heel mooie ervaring en indruk van de ploeg, maar ik durfde toen niet te dromen dat het zou leiden tot een contract. Ik heb hard gewerkt om hier te komen, maar nu start het echte werk en ik kan niet wachten om te beginnen, het hele team weer te ontmoeten en mijn waarde te bewijzen”, aldus de Deense hardrijder.

“Met deze transfer laten wij opnieuw zien hoe toegewijd wij zijn met investeren in jonge renners”, reageert ploegbaas Lefevere. “Kasper is onze twaalfde neo-prof sinds 2016, en tien van de renners die hun debuut hebben gemaakt namens Quick-Step Floors, rijden nog steeds voor ons. Meer dan de helft van hen heeft minstens een wedstrijd gewonnen, omdat ze hier de perfecte omgeving vinden om te ontwikkelen en te groeien, en omdat iedereen zijn kansen krijgt.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2018 09:05
Tja, door de maatregel dat maar 7 man mag starten in de wedstrijden hebben veel teams hun rennersaantal verminderd.. als er dan enkele in de lappenmand liggen heb je er te weinig voor de wedstrijden en moet je gaan shoppen.
27 maart 2018 09:06
Zo bieden de kleiner worden de ploegen toch nog wat onderdak. Jammer dat het door de blessures komt, maar toch
27 maart 2018 09:06
Zal zeker en vast een goede zijn, dit team maakt al jaren de juiste keuzes.
27 maart 2018 09:09
Geen talentvolle Belgen meer in de aanbieding?
27 maart 2018 09:31
Misschien op den duur een goede knecht, maar totaal geen jongen die voor topresultaten gaat zorgen denk ik.
27 maart 2018 09:42
Heb toch het gevoel dat er aardig wat teams zullen zijn die volgend jaar gaan heroverwegen hoeveel renners ze nodig hebben om een goed seizoen te kunnen draaien.
27 maart 2018 10:18
Patje heeft oog voor talent, grote kans dat het wel wat is dus.
27 maart 2018 10:31
Ik hekel wel dat cynische gezeur over dat de ploegen nu weer te klein raken. Er zijn dit jaar pas veranderingen doorgevoerd, dus dat ploegen hun personeelsbeleid nog niet perfect hebben is logisch. En puntje bij paaltje gaat er geloof ik niet exorbitant meer fout dan in andere jaren.
27 maart 2018 12:11
Dat kleiner maken van de ploegen is ook raar gegaan. De wedstrijden gingen van 8 naar 7 renners, dus dat is in het ergste geval (3 wedstrijden tegelijk) 3 renners minder. Terwijl sommige ploegen van 28/29 renners naar 23/24 zijn gegaan. Als de selecties toen precies op maat waren dan is het niet gek dat je nu met 4 of 5 renners minder manschappen tekort komt...
27 maart 2018 12:20
Niet moeilijk om een kampioen tijdrijden eruit te pikken, merendeel kan ook in de bergen uit de voeten, zit ook nog eens prachtig op zijn fiets, Scandinavier?
27 maart 2018 12:42
Heb Lefevere zelden een verkeerde renner zien halen. Iemand die een voorbeeld van een miskoop heeft?
27 maart 2018 12:47
Oud renners kennen de stiel ook al was zijn palmares niet groots, het gevoel in de koers zitten lijken nogal wat ploegleiders te missen.
27 maart 2018 12:50
@Zipp404
Rodrigo Contreras misschien? Hij had veel last van heimwee, daarom dat hij na een jaar terug naar Colombia vertrokken is. Voor de rest kan ik me niet snel een miskoop herinneren.
27 maart 2018 12:53
Zei Aike Visbeek ook laatst in de Rode Lantaarn: hij zoekt bij talenten scouten de beste tijdrijders en niet per definitie de beste klimmers of sprinters. Zie bijvoorbeeld Kittel die in het begin als goeie tijdrijder werd gezien.
27 maart 2018 13:04
“Met deze transfer laten wij opnieuw zien hoeveel geld wij hebben en daardoor kunnen investeren in jonge renners”,

Vast een prima aanwinst. Andere ploegen hebben niet de ruimte om iemand toe te voegen.
27 maart 2018 13:18
Eens met Zipp. Bovendien mag jaloezie nooit een drijfveer zijn om welke mening dan ook te ventileren. Ik lees hier tussen de regels door toch soms weer wat nijd en afgunst. Jammer! QS is vaak een genot om naar te kijken, zeker als Nederlander ! Als wielerliefhebber mag je toch blij zijn met zo'n ploeg? Zo ben ik b.v. ook blij met Sunweb, Sky en zelfs Roompot !
27 maart 2018 13:30
@ Zipp404
Maakt meestal de goede keuze idd, ik herinner mij de oostblokkers Grabovsky en Samoilau
27 maart 2018 13:51
@zipp
Kan er ook weinig verzinnen... Je zou om verschillende redenen De Maar en Reda tot miskopen kunnen rekenen... En ik kan mij het talent Thomas Kvist(?) herinneren?
Het is natuurlijk ook een luxepositie waar ze al jaren inzitten. Als je opeens serieus gekort wordt in je budget (TLJ) dan moet je soms rare aankopen doen. Of als je vanaf nul begint (Skill Shimano tot Giant) dan ga je er vreemde (Aziatische) vogels tussen hebben zitten. Of als je tot de laatste jaren nooit echt beleid hebt gehad (verdenk ik de Franse ploegen in de jaren '90-2010 van), dan koop je ook zomaar wat... En als je teruggaat naar de Mapei jaren en de beginjaren Quickstep dan zit er ook heel wat vreemd volk tussen; Oostblokkers inderdaad, kleurloze Italianen, Australiers die er 1 seizoen rijden...
27 maart 2018 13:52
Ik snap het niet wat doet Lefevere precies??
Doet hij de testen met renners om te kijken wat ze kunnen en wat hun mogelijke potentië is?(scouten)
Maakt hij trainingsschema's voor ze?(beter maken)
Volgens mij doet hij alleen het verkooppraatje en een contract opstellen dat ze zich aan de trainingsschema's moeten houden
27 maart 2018 14:33
EricV:
Een goede manager zoekt goede mensen om de dingen te doen waar hij/zij niet goed in is. En dat doet Lefevere heel goed. Lefevere is gewoon een erg goede teammanager. Altijd aan de top, ook in jaren dat het budget een stuk kleiner was. Hoewel hij in die jaren natuurlijk ook heel veel te danken heeft aan Boonen.

Echte miskopen kan ik ook niet bedenken bij Quick Step. De eerder genoemde namen is klein bier, daar werd ook niks van verwacht. De Gendt was daar niet op zijn plek en Uran had na een veelbelovend eerstejaar een teleurstellend tweede jaar maar verder kan ik niks bedenken. Niks in de categorie Ricco/Mosquera/Devolder/Feillu als ik één ploeg in het bijzonder als tegenvoorbeeld mag noemen.
27 maart 2018 14:47
Mooie kans voor Asgreen. Verder is er wel ene José Antonio Pecharroman die met grote trom werd binnen gehaald als het nieuwe Spaanse rondetalent, maar een gigantische flop werd.
27 maart 2018 16:02
@Kirsipuu
Daar noem je ook wel een ploeg...
Maar je zou dat lijstje haast 1 op 1 kunnen verwisselen met Het rijtje Leipheimer (of Sinkewitz)/Reda (of Moreni)/Ciolek (of Wielinga)/De Maar (Cornu) en je hebt een rijtje Quicksteppers. Zo een rijtje kan je bij iedere ploeg maken. Het verschil is of een Manager naast het rijtje absolute mislukkingen ook een rijtje Gavira/Alaphilippe/Vadoc/Mas/Jungels/Jakobsen/De Plus/Hodeg/Cavagna kan aankopen.
27 maart 2018 17:01
@west
Is die Cavagna nu zo'n topper? Ik heb er niks amper wat van gezien, buiten die overwinning.
27 maart 2018 17:19
@West: en daar kun je dan nog Schachmann aan toevoegen.

@Rhohan: Cavagna is een sterke renner, zeker op die leeftijd. Volgende keer beter kijken :-).
27 maart 2018 19:50
Wat Lefevre vooral slim gedaan is, is om ze direct mee na het trainingskamp ook deel te laten nemen aan het biopaspoortsysteem; want daar moet je 3 maanden bij zijn aangesloten voordat je je eerste wedstrijd mag rijden.
Quickstep doet het ook heel goed, die jonge jongens binnenhalen; want ze richten zich daar ook echt op, naast dat ze een paar ervaren kopmannen hebben, hebben ze vooral talenten, daardoor kun je ze volgens mij ook net even een hoger startsalaris geven dan andere ploegen kunnen. En het maakt Quickstep blijkbaar ook niet uit waar het talent vandaan komt; dat is ook mooi om te zien. Of ze nu uit Ecuador of Denemarken komen, als ze een versterking zijn, zijn ze welkom. Veel andere ploegen zitten vanwege sponsorbelangen vaak vast aan bepaalde nationaliteiten. Daarnaast ontbreekt bij Quickstep bij veel wedstrijden ook een echte uitgesproken kopman waardoor die jonge renners eerder een kans krijgen om te kunnen winnen. Ondanks dat Lefevre nog wel eens vreemde uitspraken doet, is hij wel in staat een leuk en attractief team neer te zetten (alleen die oude garde met Gilbert, Terpstra, Stybar heb ik niet zoveel mee).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.