Quintana: “De verantwoordelijkheid ligt bij Team Ineos”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 15:12

Quintana: “De verantwoordelijkheid ligt bij Team Ineos”

Movistar zal met gemengde gevoelens terugkijken op de waaieretappe naar Albi. De Spaanse formatie wist met Nairo Quintana tijd te pakken op enkele concurrenten, maar de ploeg zag ook mede-kopman Mikel Landa tijd verliezen na een valpartij. “Toch mogen we tevreden zijn met de vorm en het verloop van deze Tour”, zo is Quintana van mening.

De Colombiaanse klimmer vindt zichzelf terug op de achtste plaats in het klassement. Het verschil met geletruidrager Julian Alaphilippe is meer dan twee minuten, terwijl Quintana 52 seconden moet goedmaken op titelverdediger Geraint Thomas. “We krijgen echter nog flink wat bergetappes voorgeschoteld.”

De 29-jarige Quintana klinkt opgewekt, als hem gevraagd wordt naar zijn kansen. “De conditie is goed en de ploeg is in de breedte erg sterk”, klinkt het. “We kunnen met Alejandro (Valverde, red.) rekenen op een luxeknecht, en dan hebben we ook nog Mikel Landa. Er komen nog enkele interessante bergetappes aan.”

Individuele tijdrit 
Aankomende donderdag trekken de renners voor het eerst de Pyreneeën in, maar Quintana kijkt vooral naar de individuele tijdrit in Pau. “We zullen hoe dan ook tijd verliezen, maar het is zaak om de schade te beperken. We zullen daarna moeten kijken naar Team Ineos, aangezien zij de verantwoordelijkheid dragen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.