Quintana: “Ik had de benen niet om aan te vallen”
foto: Sirotti
dinsdag 11 september 2018 om 16:31

Quintana: “Ik had de benen niet om aan te vallen”

Nairo Quintana wist in de afgelopen bergetappes niet het verschil te maken. Waar hij twee jaar geleden nog glansrijk wist te winnen op Lagos de Covadonga, was het dit jaar vooral aanklampen. “Ik viel niet aan omdat ik de benen niet had”, is de Colombiaan eerlijk in gesprek met Cyclingnews.

Quintana maakt nog altijd kans om zijn tweede Vuelta te winnen. De 28-jarige renner van Movistar zal echter wel tijd moeten pakken op de concurrentie, iets waar hij de afgelopen dagen niet in slaagde. Sterker nog: hij verloor zowel op Les Praeres de Nava als op Lagos de Covadonga wat tijd op de concurrentie.

“Ik maak me geen zorgen over de verloren tijd, maar ik baal er wel van dat ik bonificatieseconden heb weggegeven”, aldus Quintana. “Soms doen de benen gewoon pijn, waardoor ik niet kan aanvallen. Ik steek er niet bovenuit als ik de kracht niet heb.”

“Ik heb momenten gehad dat ik wél kon aanvallen, maar dat is dit jaar niet mogelijk. Ik koers echter nog steeds op een hoog niveau”, blijft de klimmer optimistisch.

Valverde: “Ik wil met Movistar de Vuelta winnen”
Movistar mikt overigens niet alleen op Quintana. Zijn ploeggenoot Alejandro Valverde maakt ook nog altijd kans op een tweede Vuelta-zege. De 38-jarige Spanjaard weigert echter het achterste van zijn tong te laten zien. “Ik wil graag de Vuelta winnen… met Movistar.”

“Dit is een ideale situatie voor ons”, zo doelt Valverde op het hebben van twee kopmannen. “Ik kan de Vuelta winnen, net als Nairo, Simon Yates en Miguel Ángel López. Ik weet niet wie er beter zal zijn in de bergen. Ik kan ook een slechte dag hebben”, aldus de Murciaan.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
11 september 2018 17:53
Valverde vergeet nog een naam.
    11 september 2018 18:14
    2 zelfs, hoewel onwaarschijnlijk, Mas staat ook maar op anderhalve minuut. Nog voor Lopez. Maar dit interview is van voor de tijdrit.
11 september 2018 18:21
Heerlijk dit!! Hou alsjeblieft geen rekening met Kruijswijk, dan staat hij plotseling voor je. :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.