Quintana schakelt hulp in van oud-prof en coach Bartoli
foto: Cor Vos
donderdag 24 januari 2019 om 12:37

Quintana schakelt hulp in van oud-prof en coach Bartoli

Nairo Quintana doet er alles aan om weer op zijn oude niveau te komen. De Colombiaan heeft daarom contact gezocht met oud-renner Michele Bartoli, die tegenwoordig als coach werkzaam is. De Italiaan heeft nog altijd vertrouwen in de klimmer. “Hij heeft nog steeds een flinke motor”, zo laat hij weten aan La Gazzetta dello Sport.

In 2013 was iedereen het er wel over eens: Nairo Quintana zou ooit de Tour de France winnen. Dat jaar beleefde hij namelijk zijn doorbraak in de Franse ronde, met een tweede plaats én de bolletjestrui. Sindsdien won de renner van Movistar de Giro d’Italia (2014) en de Vuelta a España (2016), maar bleef hij verwijderd van Tourwinst.

Teleurstellend seizoen
Sterker nog, Quintana lijkt met het jaar minder te presteren. Zo stelde hij vorig jaar zwaar teleur in zowel de Tour (10e) als de Vuelta (8e). De Colombiaan beseft dat het roer om moet. Samen met zijn manager Giuseppe Acquadro heeft hij daarom besloten om voormalig klassiekerkoning Bartoli te benaderen als coach.

Waarom precies deze stap? “Aangezien we geen oorzaak kunnen vinden van zijn mindere presteren”, aldus Acquadro. “Hij had vorig seizoen wel last van allergieproblemen, waardoor hij wisselvallig was. We hebben uiteindelijk met de ploeg besloten om Michele te benaderen.”

Nairo Quintana tijdens de voorbije Vuelta – foto: Luis Ángel Gómez

Bartoli: “Quintana herstelt nog altijd goed”
Bartoli is al jaren actief als wielercoach. Zo was hij in het verleden werkzaam bij Lampre, en heeft hij nu onder meer Quintana’s landgenoot Daniel Felipe Martinez onder zijn hoede. Daarnaast was hij een tijdje coach van Egan Bernal. Bartoli wil niet teveel kwijt over zijn nieuwe pupil, maar laat weten nog altijd te geloven in zijn kwaliteiten.

“Ik zag vorig jaar dat hij steevast beter reed in de slotweek, wat aangeeft dat hij nog altijd goed herstelt. Dat is essentieel voor een ronderenner.” Volgens La Gazzetta dello Sport zullen Bartoli en Quintana gaan werken op onder meer duurvermogen en kracht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.