Quintana: “Unzué heeft gezegd dat ik kopman ben in de Tour”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 30 mei 2019 om 12:52

Quintana: “Unzué heeft gezegd dat ik kopman ben in de Tour”

Nairo Quintana is in de Tour de France de kopman van Movistar. Dat vertelt de Colombiaanse kopman bij een persmoment in Bogotá. “Eusebio Unzué heeft gezegd dat ik de kopman ben voor de Tour”, zegt Quintana over zijn ploegbaas. “Dus ik heb mij daarop voorbereid.”

“Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van mijn ploeggenoten”, vervolgt Quintana. Een droomhelper zou Richard Carapaz zijn, de Ecuadorioaan die momenteel het roze draagt in de Giro d’Italia. “Ik hoop dat hij de roze trui kan behouden. Ik zou hem ook graag mee hebben in de Tour, net als Winner Anacona. Maar de ploegleiding kiest de beste renners. In die strijd is ook een grote renner als Alejandro Valverde.”

Dauphiné
De 29-jarige Quintana zegt dat hij met meer ervaring naar de Tour gaat. Hij startte al vijf keer in de Franse ronde. “Ik ken mijn lichaam, mijn ploeg en het parcours beter. Ik ben gefocust op dat doel en ik heb vertrouwen in mijn voorbereiding. De Tour is voor mij een nieuwe kans die ik aan wil grijpen.”

De voorbereiding van Quintana gaat via het Critérium du Dauphiné (9-16 juni) maakte de pocketklimmer bekend. De Tour de France begint op 6 juli in Brussel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.