Quinten Hermans: “Beetje jammer dat ik voor vroege vlucht koos”
©Cor Vos
vrijdag 14 juni 2019 om 11:05

Quinten Hermans: “Beetje jammer dat ik voor vroege vlucht koos”

Interview Nee, Quinten Hermans is geen Wout van Aert of Mathieu van der Poel, maar ook de Limburgse crosser kan wel een stukje fietsen op de weg. Gisteren was hij met voorsprong de sterkste in de vroege vlucht in de tweede rit in de Baloise Belgium Tour. Achteraf gezien niet de beste keuze van de Telenet-Fidearenner.

Vorig jaar haalde Quinten Hermans al de top tien van de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. In Bornem werd hij toen zevende. Later in het wegseizoen verbaasde hij ook met ritwinst in de Oberösterreichrundfahrt en de Ronde van Wallonië, waar hij ei zo na zelfs eindwinnaar werd.

“Niet de beste keuze”
We waren dan ook verrast dat Hermans gisteren, uitgerekend daags voor de tijdrit van deze editie van de Baloise Tour, voor de vroege vlucht koost. “Eigenlijk was het ook niet gepland”, grijnsde de Limburger achteraf. “Maar we hadden wel de intentie om met de ploeg mee te zijn. Alleen… Op het moment dat de kopgroep ontstond, zat daar niemand van Telenet-Fidea. Dus ben ik maar mee geschoven.”

“Niet de slimste keuze”, klonk het toch wat dubbel. “Ik had niet de allerbeste renners mee in die kopgroep. Ik moest zelf het meeste werk opknappen, op de hellingen moest ik boven af en toe zelfs wat wachten. Bovendien koerste het peloton in de hellingenzone vol door, waardoor we met de kopgroep zelfs de plaatselijke ronden niet haalden. En dat was toch wel de betrachting.”

“Hopelijk hersteld voor tijdrit”
Dus werd ook Hermans opgepeuzeld door de groep. En toen hij op een kasseistrook even werd opgehouden door een concurrent, verloor Quinten voeling met het peloton. “Zonde, want ik was nog behoorlijk fris. Maar een gat van tien seconden in mijn eentje dichtfietsen zat er dan ook weer niet meer in.” Waardoor hij wellicht een goed eindklassement mag vergeten.

Volgens Hermans hoeft dat geen probleem te zijn met het ook op de tijdrit van deze namiddag. “Ach, vorig jaar reed ik  in de tweede rit ook vooruit in de vroege vlucht. Ik heb er de daaropvolgende dagen niet harder van afgezien als anders. Ik zal wel voldoende hersteld zijn voor de tijdrit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.