Quinten Hermans beste Belg in Waalse Pijl: “Nieuwe opsteker”

woensdag 21 april 2021 om 17:52
Quinten Hermans beste Belg in Waalse Pijl: “Nieuwe opsteker”

© Cor Vos

Beste Belg in de uitslag van de Waalse Pijl was Quinten Hermans. De Limburger, die dit jaar zijn eerste stappen op WorldTour-niveau zet, finishte als 14de. “Op de Muur van Hoei was het koersen op de limiet.”

Hermans mag vooralsnog tevreden terugblikken op zijn eerste wegcampagne op het hoogste niveau. Nadat hij al een paar keer zijn neus aan het venster stak in de Ronde van het Baskenland, eindigde hij zondag 20ste in de Amstel Gold Race. Ook in de Waalse Pijl zette hij met een 14de plaats een meer dan aanvaardbaar resultaat neer.

Met Maurits Lammertink in de vroege vlucht, kon Hermans zijn krachten sparen in het peloton. “De laatste ronde reden ze echt heel hard. Vooral dan op de Chemin des Gueuses, de voorlaatste klim van de dag. Op dat moment voelde ik mezelf wel nog heel goed en het gaf een kick om te horen dat Maurits vooraan aan een solo begonnen was”, aldus de naar de Kempen uitgeweken Limburger.

“Net als in de Amstel Gold Race presteren we hier wel sterk in blok. Ik heb geprobeerd om me op de laatste beklimming van de Muur niet op te blazen, al is dat relatief natuurlijk. Je koerst hier sowieso op de limiet. Maar doseren is nodig als je jezelf hier niet voorbij wil rijden. Na zondag is dit opnieuw een opsteker en nu is het uitkijken naar Luik-Bastenaken-Luik van zondag. »

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair