Quinten Hermans boekt eerste seizoenszege in Beringen
Foto: Cor Vos
zaterdag 26 oktober 2019 om 15:59

Quinten Hermans boekt eerste seizoenszege in Beringen

Quinten Hermans heeft een sterk nummer neergezet in Beringen: de Limburger was in eigen provincie de beste in de gloednieuwe Ethias Cross in Beringen. Ploegmaat Toon Aerts kwam geruime tijd later als tweede over de aankomstlijn, voor de Brit Tom Pidcock.

De Ethias Cross in Beringen stond vanmiddag pas voor de eerste keer in de geschiedenis op het programma. Erwin Vervecken en co hadden op de Limburgse mijnsite een parcours uitgetekend waarin de hoogteverschillen centraal stonden. Zo begon iedere ronde met een lange klim van zeshonderd meter, meteen ook het zwaartepunt van de omloop.

Het deelnemersveld was echter niet super, met de Superprestigecross van morgen in het vooruitzicht. Zo was het gouden drietal van Pauwels Sauzen-Bingoal – Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout – toch een belangrijke afwezige.

De Brit Tom Pidcock kiest er dit seizoen zijn wedstrijden uit en wilde vandaag wel eens voor de overwinning gaan. De Brit maakte er een razendsnelle openingsronde van, waarin enkel Quinten Hermans het hoge tempo van de voormalige juniorenwereldkampioen kon volgen. Belgisch kampioen Toon Aerts was de grote afwezige vooraan: hij kreeg af te rekenen met een stuk prikkeldraad in zijn wiel, waardoor hij de nodige tijd verloor en van fiets moest wisselen. Na een rondje volgde Aerts al op 22 seconden van ons leidersduo.

Het feestje van Pidcock werd na zeventien minuten echter verpest. De Brit kwam ten val in een afdaling en beschadigde daarbij zijn versnellingsapparaat. Pidcock moest de daaropvolgende klim op een reuzengroot mes oprijden, en kwam zo in een klap bij de achtervolgende Toon Aerts terecht. Die had ook de verrassend sterke belofte Thomas Mein in zijn gezelschap.

Echt dichter bij de eenzame leider Hermans kwam dit drietal echter nooit meer. De twintig seconden werden halverwege een halve minuut, waardoor Hermans toen al gewonnen spel leek te hebben. Na twee rondjes op adem komen in de wielen, bracht Pidcock met een ultieme poging het verschil nog wel terug tot 25 seconden, maar na een nieuwe lekke band was het over and out.

foto: Cor Vos

Ethias Cross Beringen 2019
Uitslag mannen elite

1. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions)
3. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing)
4. flag-gb Thomas Mein (Tarteletto-Isorex)
5. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Baloise Lions)
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
7. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
8. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Baloise Lions)
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-be Pieter-Jan Vliegen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.