Quinten Hermans derde: “Eindelijk terug de goede benen teruggevonden”
Foto: Cor Vos
donderdag 16 mei 2024 om 17:09

Quinten Hermans derde: “Eindelijk terug de goede benen teruggevonden”

Quinten Hermans en Jhonatan Narvaez beten in de twaalfde Girorit hun tanden stuk op een beresterke Julian Alaphilippe. In het sprintje voor de dichtste ereplaats moest Hermans de duimen leggen voor Narvaez, maar de Belgische Limburger mocht vooral het positieve onthouden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een superlastige rit. Het was veel klimmen en er waren sterke renners voorop”, aldus Hermans achteraf bij Eurosport. “We hadden als ploeg beslist om ons in de eerste veertig kilometer van de dag nog niet te mengen in de pogingen voor de vroege vlucht. Pas daarna begon het wat bergop te gaan, en die tactiek pakte goed uit.”

Hermans veroverde een plekje bij de dertig aanvallers, maar klaagde vooraf nog over een slecht gevoel in de benen. “Maar vandaag had ik juist het omgekeerde gevoel van de voorbije dagen. Ik voel me terug gezond en had de goede benen van voorheen terug.”

Had de renner van Alpecin-Deceuninck gehoopt om Alaphilippe op het laatste klimmetje alsnog terug te gaan halen? “Julian heeft uiteindelijk heel sterk gereden”, vindt Hermans. “En voor de tweede plaats was Jhonatan een paar procent beter dan ik. We hebben wel vol samengewerkt om nog terug te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.