Quinten Hermans derde in Baskenland: “Fier op mijn sprint”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 april 2022 om 20:01

Quinten Hermans derde in Baskenland: “Fier op mijn sprint”

Quinten Hermans heeft een nieuwe mijlpaal in zijn sportieve carrière bereikt. In de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland sprintte de veldrijder-wegwielrenner naar de derde plaats in de daguitslag en haalde daarmee voor het eerst de top drie in een WorldTour-wedstrijd.

Hermans had op voorhand al een goed gevoel over de etappe naar de oplopende finish in Viana. “Mijn ploeggenoten hebben er alles aan gedaan vandaag om me te helpen, want we wisten dat de licht hellende sprint hier in Viana me goed zou liggen. Het was een spannende finale, maar uiteindelijk had het peloton goed getimed (de laatste vluchter werd op 500 meter van de streep opgeraapt, red.) en konden we voor de overwinning sprinten.”

In aanloop naar de eindsprint was het wiel van Julian Alaphilippe zeer gewild. “Remco Evenepoel zorgde voor een heel hoog tempo in de slotkilometers, waardoor het een waar gevecht was voor het wiel van Alaphilippe. Ik slaagde erin om een paar posities achter hem plaats te nemen en naar mijn eerste top drie in een WorldTour-wedstrijd te sprinten”, vertelt een gelukkige Hermans op de website van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert.

De 26-jarige renner kijkt met een goed gevoel terug op de tweede etappe. “Een podiumplaats in deze Ronde van het Baskenland is een mooi resultaat, want onder andere dankzij het sterke deelnemersveld staat deze wedstrijd hoog aangeschreven. Ik ben fier op de sprint die ik in de benen had en probeer het in de volgende ritten opnieuw. Wie weet wat mogelijk is vanuit een betere uitgangspositie…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.