Quinten Hermans en Daan Soete ontbreken in Wereldbeker Besançon

maandag 22 november 2021 om 18:16
Quinten Hermans en Daan Soete ontbreken in Wereldbeker Besançon

Quinten Hermans - foto: Cor Vos

Quinten Hermans en Daan Soete gaan aanstaande zondag niet van start in de Wereldbeker veldrijden in het Franse Besançon. Zij zijn niet opgenomen in de selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout. Hermans is vierde in de stand van de Wereldbeker, Soete staat zevende. Zij behoren bij de beste acht Belgen op de UCI-ranking en mogen daarom niet vervangen worden.

Ook beloften Anton Ferdinande en Thibau Nys ontbreken in Besançon. Zij maakten afgelopen weekend in de Wereldbeker van Koksijde nog wel deel uit van de Belgische ploeg, net als Hermans en Soete. Daar tegenover staat de entree van Jente Michels en Emiel Verstrynge voor de Franse World Cup.

Bij de vrouwen zijn er drie wijzigingen ten opzichte van Koksijde: Fauve Bastiaenssen, Julie De Wilde en Suzanne Verhoeven staan op zondag 28 november niet aan het vertrek in Besançon. Onder meer Sanne Cant, Alicia Franck, Ellen van Loy en Laura Verdonschot gaan wel van start.

Eli Iserbyt verdedigt in Besançon zijn leiderspositie in het klassement van de Wereldbeker. Na zijn overwinning in Koksijde heeft hij 245 punten op zak, dat zijn er liefst 69 meer dan Toon Aerts. Zijn naaste belagers Lars van der Haar en Quinten Hermans (allebei 175 punten) starten niet.


Elite vrouwen: Julie BROUWERS – Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Alicia FRANCK – Marion NORBERT RIBEROLLE – Jinse PEETERS – Marthe TRUYEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT

Elite mannen: Jens ADAMS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Eli ISERBYT – Lander LOOCKX – Tom MEEUSEN – Jente MICHELS – Laurens SWEECK – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTE – Michael VANTHOURENHOUT – Emiel VERSTRYNGE

Dit artikel delen:

1 Reactie

BomToonen 23 november 2021 om 10:56

Op eigen verzoek weliswaar. Zowel Hermans als Soete hadden aangegeven niet het volledige WB-programma te rijden en af en toe wat rust in te lassen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.