Quinten Hermans in de belangstelling van Total Direct Energie: “Maar niet zonder Corné van Kessel”

Quinten Hermans in de belangstelling van Total Direct Energie: “Maar niet zonder Corné van Kessel”

©Cor Vos

woensdag 19 juni 2019 om 18:50

Veldrijder Quinten Hermans heeft zich de voorbije weken in de belangstelling van Total-Direct Energie, het team van onder meer Niki Terpstra, gefietst. De interesse is wederzijds, maar er zit een adder onder het gras. Hermans’ manager Hans van Kasteren heeft ook Corné van Kessel onder zijn hoede. “En die twee blijven samen”, klinkt het ferm.

Total-Direct Energie wil graag een goede Belg in zijn team. De naam die onlangs in het team van Niki Terpstra viel, was die van Quinten Hermans. De amper 23-jarige Limburger kennen we vooral uit het veldrijden, maar ook op de weg toonde hij reeds enkele flitsen van zijn talent.

Tour de Wallonie
Zo won Hermans in 2018 een ritje in de Oberösterreichrundfahrt en in de Ronde van Wallonië. In die Tour de Wallonie miste hij op een haar na de eindzege door het spel van de bonificaties. Uiteindelijk werd Tim Wellens eindwinnaar. Dit jaar domineerde Quinten Hermans ook de Flèche du Sud. Hij won de proloog, twee ritten in lijn én het eindklassement.

Oké, al het voornoemde zijn geen WorldTourwedstrijden, maar dat Hermans talent heeft, daar is iedereen van overtuigd. Daarnaast is hij ook een coming man in het veld. De voorbije winter eindigde hij 5de in de Wereldbeker en prijkt op hij op plaats 7 in de UCI-ranking.

Eind 2019 einde contract bij Telenet-Fidea
Bij het team van Jean-René Bernaudeau zou hij bovendien ook mogen blijven crossen. Hermans zou in de nabije toekomst immers graag beide disciplines blijven combineren. Maar hij gaf eerder al toe dat ook de weg hem steeds meer aanspreekt. Dan leek een transfer naar Total-Direct Energie wel een mooi alternatief. Hermans gaf eerder reeds aan dat hij, samen met Corné van Kessel, Telenet-Fidea eind dit seizoen zou verlaten.

Hermans en Van Kessel, beiden op het podium in Waterloo /Cor Vos © 2018

Maar er is dus een grote maar, zo vertelt Hans van Kasteren, manager van zowel Hermans als Van Kessel ons. “De interesse in Quinten klopt”, aldus de flamboyante Nederlander. “Jean-René Bernaudeau en Quinten hebben reeds een verkennend gesprek gehad tijdens de Baloise Belgium Tour. Als manager sta ook ik uiteraard open voor een gesprek, maar ik heb wel twee voorwaarden: hij moet de toestemming krijgen om te blijven crossen en daarnaast moet ook Corné van Kessel mee de overstap maken. Samen uit, samen thuis.”

Geen evidente voorwaarde
Die eerste voorwaarde, dat moet dus te regelen zijn. Maar die twee voorwaarde lijkt minder evident. Het is niet dat Hermans al die status heeft dat hij zomaar een mannetje mag meebrengen. En – met alle respect! – Corné van Kessel (8ste op de UCI-ranking) is een topper in het veld, maar op de weg moet de in Herentals wonende Nederlander het voorlopig doen met een paar fraaie toptienplaatsen in minder gequoteerde wedstrijden.

“Zoals gezegd: ik ga zeker luisteren naar meneer Bernaudeau”, besluit Van Kasteren. “Maar beide voorwaarden blijven. Er zijn trouwens nog andere interessante aanbiedingen voor het duo. Dit betreft twee renners uit de top tien van de wereld van het veldrijden. Daar zijn meerdere partijen in geïnteresseerd.” Wordt vervolgd…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone