Quinten Hermans kent programma richting klimklassiekers
foto: Cor Vos
maandag 13 februari 2023 om 11:18

Quinten Hermans kent programma richting klimklassiekers

Quinten Hermans liet eerder al weten dat hij zich in het voorjaar zal focussen op de klimklassiekers, maar nu kent de renner van Alpecin-Deceuninck ook zijn volledige voorjaarsprogramma. De 27-jarige Belg werkte zondag al zijn eerste wedstrijdkilometers op de weg af in de Portugese eendagskoers Figueira Champions Classic.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hermans eindigde als 17e in de gloednieuwe 1.1-wedstrijd, die werd gewonnen door de Deen Casper Pedersen van Soudal-Quick-Step. Hermans zal de komende dagen in Portugal blijven, aangezien hij woensdag begint aan de Volta ao Algarve. In de meerdaagse wielerronde hoopt hij zich klaar te stomen voor de eerste belangrijke voorjaarsklassiekers, te beginnen met Milaan-San Remo en de E3 Saxo Classic.

Hermans zal dit voorjaar slechts één kasseiklassieker betwisten: na de E3 Saxo Classic trekt hij namelijk naar het noorden van Spanje voor de Ronde van het Baskenland. In deze lastige rittenkoers is het voor Hermans zaak om de puntjes op de i te zetten voor zijn ‘heilige wielerweek’. De crosser annex wegrenner hoopt namelijk top te presteren in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Hermans brak vorig seizoen, toen nog in het tenue van Intermarché-Wanty-Gobert, definitief door op de weg. Zo won hij de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour en werd hij derde in de BEMER Cyclassics, maar eindigde hij bovenal als tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.