Quinten Hermans na ziekteverzuim klaar voor Waalse Pijl
foto: Cor Vos
dinsdag 19 april 2022 om 20:27

Quinten Hermans na ziekteverzuim klaar voor Waalse Pijl

Quinten Hermans vervolgt woensdag zijn wedstrijdprogramma met de Waalse Pijl, waar hij vorig seizoen bij zijn debuut als veertiende en beste Belg eindigde. Voor de wegwielrenner-veldrijder wordt het zijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van het Baskenland, waar hij door ziekte de strijd vroegtijdig moest staken.

Hermans begon de maand april sterk met een negende plaats in La Route Adélie de Vitré en een derde stek in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. In de Spaanse etappekoers werd echter ook hij het slachtoffer van de ziektegolf die het peloton doorkruiste. Daardoor moest hij de Brabantse Pijl aan zich voorbij laten gaan. “Na enkele dagen met hoge koorts heb ik de trainingen rustig hervat, waarna ik afgelopen weekend op de parcours van de Waalse Pijl en LBL de intensiteit opnieuw opgedreven heb”, vertelt de renner van Intermarché-Wanty-Gobert.

“Het is altijd voordelig om het parcours te verkennen”, gaat hij verder. “Zo ontdekte ik dat de Côte de Cherave, die vorig jaar bij mijn debuut in de Waalse Pijl uitzonderlijk niet in het parcours was opgenomen, best wel lastig is. De klim is verrassend steil in het begin en loopt dan nog lang door. Het is door deze moeilijkheidsgraad van de hellingen op het plaatselijke parcours dat er in deze wedstrijd doorgaans weinig durf is om te anticiperen en ik verwacht dat ook in deze editie de selectie eerder achteraan in het peloton zal worden gemaakt.”

Hermans weet wat hem te doen staat. “Ook voor mij wordt het zaak om zo energiezuinig mogelijk te koersen om hopelijk met nog relatief frisse benen aan de Muur van Hoei te beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.