Quinten Hermans ‘op waarde geklopt’ in Brabantse Pijl: “Had iets alerter moeten zijn”
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 18:09

Quinten Hermans ‘op waarde geklopt’ in Brabantse Pijl: “Had iets alerter moeten zijn”

Een zesde plaats voor Quinten Hermans in de Brabantse Pijl. De renner van Alpecin-Deceuninck zat in een elitegroepje dat sprintte om de zege, maar was al aardig leeg. “Ik had al een grote inspanning moeten doen om in de laatste ronde nog voorin te geraken en dat kwam ik tekort op het einde”, zei hij na afloop bij Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben volledig op mijn waarde geklopt”, was Hermans eerlijk. “Ik had niet meer de benen en ik sprintte ook niet tegen de minste renners. Ik had iets alerter moeten zijn in de voorlaatste ronde. Dan had ik die inspanning niet hoeven doen om er naartoe te rijden. Toen ze wegreden, zat ik iets te ver. Er was geen plek om op te schuiven. Misschien zorgde de zware inspanning die ik daarna moest doen ervoor dat die procentjes ontbraken op het einde.”

Ondanks dat Hermans tekort kwam voor de zege, houdt hij wel een goed gevoel over aan de Brabantse Pijl. In aanloop naar de Ardennenklassiekers beschikt hij over de juiste vorm. “Ik voel dat ik met de besten meekan. Alleen moet ik iets alerter zijn op dertig, veertig kilometer van de streep.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.