Quinten Hermans topt veldritpodium in proloog Flèche du Sud
©Cor Vos
woensdag 29 mei 2019 om 21:20

Quinten Hermans topt veldritpodium in proloog Flèche du Sud

De proloog van de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud (2.2) werd deze avond gedomineerd door veldrijders. De zege in de 3,2 kilometer lange proloog in de straten van Esch-sur-Alzette ging naar Quinten Hermans, vóór zijn Telenet-Fidea ploegmakker Toon Aerts.

Quinten Hermans zette in Esch-sur-Alzette meteen een geweldige richttijd neer. De Limburger had voor de 3,2 kilometer 4 minuten en 52 seconden nodig. Daar beet de rest van het deelnemersveld zich het volgende anderhalf uur de tanden op stuk.

Finaal waren het nog Hermans’ collega-veldrijders die het dichtst in de buurt kwamen. Toon Aerts – ook al Telenet-Fidea – werd tweede op zeven seconden, Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal) gaf als nummer drie acht tellen toe. Ook Nicolas Cleppe (5de), Eli Iserbyt (6de) en Lars van der Haar (8ste) eindigden in de top tien.

Ook de klassementen worden beheerst door veldrijders: Hermans is uiteraard leider in het algemene klassement, terwijl ook Soete (bergklassement) en Iserbyt (beste jongere) morgen in Rumelange in een leidersshirt van start mogen. De Flèche du Sud duurt tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.