Quinten Hermans tweede in Oostmalle: “Ronde van het Baskenland volgende koers”

zondag 21 februari 2021 om 17:40
Quinten Hermans tweede in Oostmalle: “Ronde van het Baskenland volgende koers”

foto: Cor Vos (archief)

Van de Sluitingsprijs in Oostmalle naar de Ronde van het Baskenland: Quinten Hermans gaat het doen. Deze zondag wist de crosser van Tormans CX een tweede plaats uit het vuur te slepen in Oostmalle. “Laurens Sweeck proberen volgen was geen optie, want ik voelde snel dat ik over mijn toeren zou gaan. Dus dat had geen zin”, zegt Hermans na afloop.

“Laurens was de sterkste vandaag”, geeft hij aan. “Het was vrij indrukwekkend hoe hij wegreed. Ik kwam dan snel alleen te zitten en moest even zoeken naar een eigen tempo.”

In aanloop naar het slotweekend van de crosswinter nam Hermans al een rustweek. Daarin liep hij met vrienden in de Ardennen ongeveer 80 kilometer. “Ik heb drie dagen gewandeld. Ik had een rustweekje en ben met drie vrienden met rugzak en tent drie dagen in Ardennen gaan wandelen. In totaal veertien uur. Het was eens iets anders, maar ik had er vandaag niet te veel last van.”

Nu gaat Hermans zich focussen op zijn programma met Intermarché-Wanty-Gobert. “Ik heb nog drie dagen rust, dan begint de voorbereiding op mijn wegseizoen. Op 16 maart vertrek ik op hoogtestage naar Tenerife en de Ronde van het Baskenland wordt daarna mijn eerste koers”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.