woensdag 10 april 2024 om 13:16

Quinten Hermans vol vertrouwen na overwinning in het Baskenland: “Zitten in winning streak”

Video Dé ploeg van het voorjaar is zonder enige twijfel Alpecin-Deceuninck. De Belgische formatie won met Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel de eerste drie monumenten van het seizoen, maar ook de andere renners van de ploeg presteren goed. Neem nu Quinten Hermans, die een week geleden nog succesvol was in de Ronde van het Baskenland.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de 28-jarige Belg was het een bijzondere overwinning, aangezien het zijn eerste is op WorldTour-niveau. Hij stond dan ook goedgemutst en vol vertrouwen WielerFlits te woord, voor de start van de Brabantse Pijl. “Ik ben goed hersteld van het Baskenland en kijk ernaar uit om vandaag te koersen. De zege heeft op zich niet veel veranderd, maar het was toch een bevestiging dat we goed bezig zijn.”

“Het is een bevestiging dat het de goede richting uitgaat. Dat we een manier hebben gevonden hoe het voor mij werkt om in de best mogelijke vorm te verkeren. Dat is misschien nog wel het belangrijkste. We doen er elke dag alles voor. Je staat op met de koers en slaapt bijna met de koers, toch zeker in deze periode. Het is dan heel fijn om bevestiging te krijgen.”

Vertrouwen van de ploeg
Hermans was de laatste jaren ook te zien in het kasseienwerk, maar richt zich dit seizoen volledig op de heuvelwedstrijden. “Ze hebben me bij de ploeg aangetrokken om dit werk te doen. Het leunt ook het beste aan bij mijn kwaliteiten. Het is fijn dat ik dit jaar een volledig programma heb dat hierop gefocust is. Ik doe dit jaar ook de Giro. Daar is allemaal over nagedacht en niet van vandaag op morgen beslist. Het is wel fijn om dat vertrouwen te krijgen.”

Hermans hoopt de komende weken het vertrouwen terug te betalen met goede resultaten in de heuvelklassiekers, te beginnen in de Brabantse Pijl. “Als ploeg proberen we altijd in een winnende positie te komen en dan zullen de benen wel spreken. Het loopt momenteel heel erg goed, maar op een gegeven moment zal de winning streak een keer stoppen. Maar we proberen dat vandaag nog uit te stellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.