Quiroz neemt Colombiaanse wegtitel over van Henao
zondag 3 februari 2019 om 22:46

Óscar Adalberto Quiroz mag zich het komende jaar de wegkampioen van Colombia noemen. De 24-jarige renner van het continentale Coldeportas Biciletas Strongman wist Juan Felipe Osorio (Manzana Postobón) te verslaan. Het brons ging naar oude bekende José Rodolfo Serpa.

Het Colombiaans kampioenschap werd dit jaar afgewerkt in Villavicencio, in het centraal gelegen departement Meta. De koers was bijna 250 kilometer lang en werd gekleurd door een kopgroep van twaalf, die een heel grote voorsprong pakte en uiteindelijk ook ging strijden om de medailles. Het peloton kwam op twaalf minuten binnen.

Quiroz, in 2017 een half jaar in dienst bij Burgos-BH, bleek uiteindelijk de beste van de koplopers. Hij volgt Sergio Henao op als nationaal kampioen. Overigens is Quiroz een heuse kampioensschapsrenner, want vorig jaar pakte hij zilver in de Colombiaanse titelstrijd en in 2017 werd hij derde.

Het Colombiaans kampioenschap wordt jaarlijks vroeg in het jaar verreden, in aanloop naar de nationale ronde die op 12 februari begint: de Colombia Tour 2.1. Grote namen als Nairo Quintana, Henao, Esteban Chaves en Rigoberto Uran ontbraken.

Miller klopt Craven in Namibië

Het nationaal kampioenschap wielrennen in Namibië is oud-profwielrenner Dan Craven, de man met de baard, verslagen. De winst ging naar Alex Miller na een sprint met twee. Xavier Papo eindigde als derde na een strijd van 130 kilometer.