‘Rabobank is mentaal kapot’
zondag 19 juli 2009 om 22:21

‘Rabobank is mentaal kapot’

Nu de Rabobank-ploeg de vele Nederlandse Tourvolgers steeds weer teleurstelt, vindt ook directeur Harold Knebel dat het zo niet verder kan. Hij uit bijzonder veel kritiek op Menchov, die totaal niet brengt wat hij verwachtte.

Knebel
“Juan Antonio Flecha (mee in een vroege ontsnapping) heeft gevochten als een leeuw. De ploeg heeft Mentsjov in een leunstoel naar de berg gebracht, maar Denis kan het dan niet brengen. Ik zie maar één voordeel: misschien krijgt hij nu in de volgende ritten de ruimte om iets te doen”, vertelt een teleurgestelde Knebel aan AD Sportwereld.

Een oplossing heeft Knebel ook niet voor handen. “Gevoelsmatig weet ik ook niet precies wat we moeten doen om ons hieruit te knokken. We hebben de renners na de rit van zaterdag gezegd dat we het niet in orde vinden hoe ze gereden hadden. Als ik hier positief over ben, dan ben ik niet meer geloofwaardig. Het is duidelijk dat we veel pech hebben gehad, maar ook dat de renners niet voldoen aan de hoge verwachtingen. We lopen hier mentale klappen op. Daar zullen we ons overheen moeten zetten.”

Breukink
Ploegleider Erik Breukink krijgt door een deel van het publiek de zwarte piet toegeschoven. “Het is ver beneden wat we verwacht hadden van onze ploeg in de Tour”, gaf hij toe. Voor het ontbreken van een Raboman in de kopgroep van zaterdag heeft hij geen excuus. “Die groep reed zo vroeg weg dat je niet kunt zeggen: we konden even niet mee. Andere dagen was er altijd wel iets aan de hand. Ze willen wel, maar als het niet draait lijkt het wel of het vanzelf steeds slechter gaat.”

Ook Breukink ziet dat het geklaag van de supporters en het uitblijven van succes mentaal doorwerkt bij zijn ploeg. “Als je niet wint is het nooit leuk in de Tour. Het werkt ook door in de koppies, iedere dag lukt er weer iets niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.