Quintana ziet Valls uitvallen met sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2019 om 20:46

Quintana ziet Valls uitvallen met sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice

Rafael Valls heeft een gebroken linkersleutelbeen overgehouden aan zijn valpartij in de zesde etappe van Parijs-Nice. Op vijftien kilometer van de streep ging de Spanjaard van Movistar tegen de vlakte, een val waarbij ook Jan Bakelants betrokken was. Voor Valls betekende dit einde koers.

Valls maakte op dat moment deel uit van het uitgedunde peloton, waarin hij samen met Winner Anacona en Marc Soler Nairo Quintana bijstond. Door het hoge tempo en de sterke zijwind kon de Spanjaard niet overeind blijven toen Bakelants plots moest uitwijken voor een steen. De renners botsten tegen elkaar en kwamen daarbij ten val.

De onfortuinlijke Movistar-renner werd overgebracht naar het ziekenhuis van Bignoles, waarbij nader onderzoek een gebroken sleutelbeen aan het licht bracht. Bakelants kon voortrijden en de finish bereiken.

Zeven renners staken strijd
Valls was een van de zeven renners die de strijd moesten staken in deze zesde etappe. Ook voor Fabio Jakobsen, Lars Bak, Lawson Craddock, Diego Ulissi, Louis Vervaeke en Francisco Ventoso kwam er een vroegtijdig einde aan Parijs-Nice.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.