Rafael Valls komt goed weg na zware valpartij in Burgos
foto: Cor Vos
woensdag 14 augustus 2019 om 08:55

Rafael Valls komt goed weg na zware valpartij in Burgos

Rafael Valls kan opgelucht ademhalen: de Spanjaard heeft geen breuken overgehouden aan zijn zware valpartij in de Ronde van Burgos. De renner van Movistar botste in de finale van de openingsrit op hoge snelheid tegen een andere renner, waardoor hij crashte. Valls moest niet veel later worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De valpartij gebeurde op ongeveer twee kilometer van de finish, vlak voor de voet van de Alto del Castillo (900 meter aan 6,1%), pal voor het kasteel van Burgos. Valls kwam op hoge snelheid ten val, aangezien hij de fiets van een andere renner – die kampte met een lekke band – niet op tijd kon ontwijken.

In het ziekenhuis hadden de artsen echter goed nieuws voor Valls: de 32-jarige klimmer heeft niks gebroken. Wel heeft de renner last van zijn ruggenwervel. Bovendien moest Valls een nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie, aangezien hij hard op zijn hoofd is gevallen.

De trouwe knecht mag nog van geluk spreken, aangezien zijn helm was gebroken. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden. Zijn ploeg Movistar zag gisteren Antonio Pedrero en Giro-winnaar Richard Carapaz de schade beperken op ritwinnaar Giacomo Nizzolo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.