Rafal Majka gaat voor combinatie Giro-Vuelta
foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 19:31

Rafal Majka gaat voor combinatie Giro-Vuelta

Rafał Majka start voor het eerst sinds 2016 weer in de Giro d’Italia. Dat heeft de Poolse klimmer laten weten aan Rowery.org. De renner van BORA-hansgrohe slaat verder de Tour de France over, om zich in het najaar te richten op de Vuelta a España.

Majka – die een tegenvallend 2018 achter de rug heeft – maakte zes jaar geleden voor het eerst zijn opwachting in de Giro. Hij eindigde toen als zevende in het eindklassement, op acht minuten van eindwinnaar Vincenzo Nibali. Ook in 2014 (zesde) én 2016 (vijfde) reed hij La Corsa Rosa.

De 29-jarige klimmer reed daarnaast al zes keer de Vuelta. In 2015 wist hij zijn eerste – en tot nu toe enige – podiumplek te behalen in een grote ronde. Hij moest in Madrid alleen eindwinnaar Fabio Aru en Joaquím Rodríguez laten voorgaan. Twee jaar later won hij de bergetappe met aankomst op de Sierra de La Pandera.

Ploeg geeft voorkeur aan Buchmann 
De Pool was de afgelopen vijf jaar van de partij in de Tour, maar dit jaar slaat hij de Franse ronde over. “Het is vooral een idee vanuit de ploeg”, zo laat de renner weten. “Ze willen met Emanuel Buchmann een klassement rijden. Hij doet het momenteel heel erg goed. Ik kan er kortom mee leven.”

Majka – die zaterdag zal starten in Strade Bianche – rijdt in aanloop naar zijn eerste hoofddoel Tirreno-Adriatico (13-19 maart), de Ronde van Catalonië (25-31 maart) én de Tour of the Alps (22-26 april). In augustus zal hij bovendien deelnemen aan de Ronde van Polen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.