Räim sprint naar zege in Castilla y Leon, Kreder opnieuw vierde
foto: Sirotti (archiefbeeld)
zaterdag 21 april 2018 om 17:44

Räim sprint naar zege in Castilla y Leon, Kreder opnieuw vierde

Mihkel Räim was vandaag de snelste in de tweede rit van de Vuelta a Castilla y Leon. De 24-jarige Est van Israel Cycling Academy versloeg Ion Aberasturi en Enrique Sanz in een massasprint. Onze landgenoot Raymond Kreder eindigde net als gisteren op de vierde plaats. Carlos Barbero behield de leiding in het algemeen klassement.

In Valladolid werd het startsein gegeven voor de tweede etappe van de Vuelta a Castilla y Leon. In de 178,3 kilometer lange rit moesten behoorlijk wat hoogtemeters worden overwonnen, maar de kans was groot dat er in een massasprint beslist zou worden over ritwinst. Het regende ontsnappingspogingen in de beginfase, maar door het hoge tempo kreeg niemand de ruimte. Uiteindelijk pakten zeven renners na dertig koerskilometers wat voorsprong.

Negen vluchters
De vluchters luisteren naar de namen Joaquim Silva, Ángel Madrazo, Tyler Williams, Marc Buades, Daniel Whitehouse, Marcos Jurado en Robinson Chalapud. Ook Fabio Duarte en Delio Fernandez sloten aan, waardoor de kopgroep groeide naar negen renners. Ze na het eerste uur een voorsprong van 2’30”. De Movistar-ploeggenoten van klassementsleider Carlos Barbero bepaalde intussen het tempo in het peloton.

De voorsprong van de vluchters schommelde lange tijd tussen de drie en vier minuten. Na 102 kilometer was Fernandez de eerste renner, die wegviel vooraan. In de laatste veertig kilometer zakte de voorsprong onder de twee minuten. Ook Buades viel weg vooraan, waarna zeven vluchters met een marge van één minuut aan de laatste 25 kilometer begonnen.

Euskadi-Murias had plannen
Euskadi-Murias joeg in het peloton de snelheid omhoog. De ploeg putte blijkbaar vertrouwen uit de openingsrit, waarin Jon Aberasturi en Eduard Prades tweede en derde eindigden. Op tien kilometer voor het einde was de lange ontsnapping ongedaan gemaakt en moest een massasprint uitmaken wie de zege zou pakken.

In die sprint toonde Mihkel Räim zich de snelste. De Est boekte zo zijn vijfde profzege. In 2016 won hij het nationaal kampioenschap op de weg van Estland en vorig jaar pakte hij een etappe in de Colorado Classic. Ook boekte hij al eens dagsuccessen in de rondes van Slowakije en Azerbeidzjan.

Voor Euskadi-Murias waren de druiven het zuurst. De Spaanse procontinentale formatie moest net als gisteren genoegen nemen met de tweede en derde plaats.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 april 2018 18:03
Net terug van een blessure, erg sterk. Ze zouden vol voor deze jongen moeten gaan in plaats van uitgerangeerde renners als Sbaragli en Enger, die geen drol meer presteren.
21 april 2018 18:27
Lekker bezig die mannen van Euskadi. Gisteren Aberasturi en Prades, nu Aberasturi en Sanz :)
21 april 2018 19:39
Edit redactie: Bedankt, aangepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.